Модернизиране на стълбите: от сигурност до външен вид

Ремонтът на старо стълбище може да бъде истинско предизвикателство без експертна помощ, особено трябва да се имат предвид аспектите на безопасността. Все още ли стълбището отговаря на сегашните стандарти? Трябва ли да се подобри конструкцията? Но външният вид също трябва да бъде последователен след модернизацията, препоръчва се адаптиране към текущата атмосфера на помещението.

Статика и стандарти: Колко безопасни са моите стълби?

За да разберете дали старото стълбище все още отговаря на стандартите според днешните изисквания, трябва да се свържете със специалист. Строителните инженери могат да помогнат, но местният дърводелец също може да предостави информация

  • Прочетете също - Рисуване на носталгични орнаменти по стълбите
  • Прочетете още - Изграждане на стълбище към терасата
  • Прочетете още - Топлоизолация: Изолиране на стълби отдолу

Някои доставчици на услуги предлагат и специален тест за стълби, който струва около 100 EUR. Тогава проверката на стълбите служи като основа за планиране на по-нататъшни мерки.

Подобрете външния вид на стълбите

За да направят визуално стълбите отново по-привлекателни, има няколко различни мерки за избор. Което е най-доброто в случая ви, идва в пред-състоянието на стълбите и вашите претенции.

  • Привличане на стълби и нули
  • Стълбище Цветна или прозрачна боя
  • Дървено стълбище с {
  • Третират дървесни повърхности с твърдо масло или твърд маслен восък
  • Свийте бетонното стълбище с течна пластмаса
  • Стълби изцяло обличане с различни материали
  • Замени или двойни етапи

Възстановяване на историческо стълбище

Исторически стълби изискват специално лечение, особено когато те са в изброена сграда. Възстановяването на старите компоненти е за възстановяване на функционалността и оригиналния визуален характер.

Ето защо обикновено няма въпрос за облицовка на антични стълби; всяко пребоядисване обикновено се основава на това как са изглеждали стълбите по това време. Така че става въпрос за поддържане на стойност - и до известна степен и за носталгия.

Модернизирайте стълбите с красиви декорации

Украсата не трябва да липсва и в стълбището. Това включва както декоративни бои, така и атрактивно осветление, стилна перила и много други декоративни елементи.

Какво ще кажете за LED светлини за стълбите? Или поставете стилни постелки за стъпала на стълбите си. Обикновеният парапет с въже като парапет може да бъде естетически акцент, както и калиграфските надписи върху щранговете.

Съвети и трикове Като част от модернизацията на стълбището е препоръчително да планирате цялото стълбище от нулата. По този начин постигате привлекателен, еднакъв външен вид на стаята.