Ударната шумоизолация на тавана

Таванът на помещението играе решаваща роля по отношение на шумовото замърсяване - в края на краищата именно чрез него се предава звукът от стъпките на горните стаи. Тази статия обяснява как можете ефективно да изолирате тавана си от ударен звук.

Окаченият таван - ефективно решение

Така нареченият окачен таван е ефективна мярка срещу шума от стъпки: таванът на помещението е спуснат с няколко сантиметра, докато в създаденото пространство е монтиран изолационен материал като мазилка от Париж. Специални плочи постигат напълно ново ниво на живот на живот по този начин; Единственият компромис е, че те трябва да правят без част от височината на тавана.

  • Също така прочетете - екологично въздействие звукоизолация
  • Също така прочетете - въздействието на звуковата изолация на плочката
  • Също така прочетете - термичната устойчивост на изолация на звук

Докато окачването на тавана в нови сгради, които имат достатъчна височина на тавана, няма проблеми, те трябва да вземат в по-стари къщи с потенциално по-ниски височини на тавана до други средства. Тук, например изолационни слоеве са подходящи на пода, които обикновено са малко по-тънки.

Какво да търсим

В окачването на тавана няма възможност за "дясната", а като много различни техники и материали като доставчици. Трябва да имате предвид следните неща:

  • Достатъчна ли е височината на тавана за тази мярка?
  • Колко дебела трябва да е изолацията?
  • Необходимо е окачването на тавана във всички стаи?
  • Доставчикът ми говори?

Последната точка е особено важна: Сравнете различните доставчици, които предлагат изолация през спуснатия таван. Това ви дава преглед на цените и услугите, което ви улеснява при вземането на решение.

Инвестицията си заслужава

Замърсяването с шум е проблем, с който много жители просто се справят и не могат да го разрешат по различни причини, често поради страх от високи разходи. Колкото по-скоро се справите с тази тема и намерите решение, толкова по-скоро можете да се насладите на висок комфорт на живот и по този начин на повече релаксация. Освен това добрата звукоизолация увеличава стойността на вашия имот; този момент е особено интересен в случай на продажба.

Съвети и трикове Можете да сравните различни доставчици в Интернет и по този начин бързо да получите подробна представа за услугите и цените за окачени тавани. Когато имате груб преглед, трябва да се свържете с нас и да получите личен съвет.