Подструктура на гипсокартон

Подструктурата от гипсокартон е необходима за изобразяване на съответните стени или тавани. Има много различни аспекти, които трябва да се вземат предвид при подструктурата на гипсокартона, които бихме искали да разгледаме по-долу.

Подструктури за гипсокартонени панели - дървени или метални профили

През 80-те години вътрешното обзавеждане, използващо конструкция от гипсокартон, бавно се утвърди. Това означава, че тези системи за вътрешно строителство не се обработват на място с цимент и вода. Най-често използваните са гипсокартон. Те са прикрепени към подструктура или. това е облицовано с гипсокартонните листове. Прави се разлика между следните материали за подструктурата:

  • Прочетете също - гипсокартон: подконструкция от дърво
  • Прочетете също - Ъглови предпазни релси за гипсокартон
  • Прочетете също - цени за гипсокартон
  • дърво
  • метал

Тук ще разгледаме по-подробно дървената подструктура за гипсокартонна конструкция, тъй като металните профили за шиповете отдавна са се утвърдили.

Стандартни размери за профилите на стойката

Обикновено се използват U-профили с дебелина 0,6 mm. Около вратите и други отвори обаче, стоящите профили трябва да имат дебелина от 1 до 2 mm. С профили с дебелина 2 мм по-късно могат да се прикрепят и по-тежки крила на вратите.

Разстоянието на стойките една до друга е съобразено с плочите

Разстоянието между стойките обикновено е 62,5 см с дебелина на плочата 1 х 20 или 2 х 12,5 мм. Поради своята стандартизирана ширина, панелите могат да бъдат прикрепени отвън и в центъра на вертикалните стойки. Гипсокартонът върху замазка не отговаря на стандарта, но е възможен. Лошата звукоизолация говори срещу това. Можете да намерите повече аргументи за плюсовете и минусите в свързаната статия.

Подструктурата на гипсокартона на тавана

Малка междина (1 до 2 мм) обикновено се оставя свободна в тавана, тъй като бетонните тавани също се огъват лесно. След това се вкарва гумена лента, която в същото време се отделя от звука. Подструктурата от гипсокартон е прикрепена отстрани и към пода.

Процедура за дъски (електрическа инсталация, изолация)

Преградни стени са дъскирани от двете страни. На първо място, едната страна е покрита с леките панели. След това се извършва електрическата инсталация, която трябва да работи в рамката на шипа. Сега идва изолацията. В зависимост от нуждите, топло и звукоизолация. Едва след като тази работа е завършена, втората страна на конструкцията на гипсокартона може да бъде дъска.

Съвети и трикове За тежко обзавеждане, като кухненски стенни елементи, напречните елементи се изтеглят от тегло над 60 кг на работен метър. Конвенционалните граници на натоварване за стандартна подструктура са около 30 кг на работен метър.