Наредбите за защита срещу падащи прозорци

Със сигурност някои зрители са се чудили какво е значението и целта на така наречения парижки или френски балкон без стойка или подов елемент. Той изпълнява разпоредбите за защита от падане на прозорци, които нямат предписаната височина на парапета. Държавните сградни органи определят изискванията.

Определение на височината на парапета

Честото използване определя защитата от падане като защитно устройство, което трябва да се монтира на места, от които съществува риск от падане от височина половин метър. Въпреки че не се изисква ограда за прозорци на приземния етаж на къща без полуетажи, прозорците на приземния етаж трябва да бъдат закрепени на висок етаж.

  • Прочетете също - Цената на защита от падане за Windows
  • Прочетете също - Правила за парапет за прозорец
  • Прочетете също - Не почиствайте прозорците без защита от падане

Обикновено монтираните прозорци трябва да имат височина на парапета, регулирана от строителните разпоредби, която не трябва да бъде подбивана. Разликата във височината между горния ръб на пода и долния ръб на отвора на прозореца, т.е. без перваза на прозореца, се нарича височина на парапета.

Видове заграждения

В допълнение към парапет, парапет, решетка или затворена плоча също са разрешени като ограда. Освен минималната височина трябва да бъдат изпълнени и изискванията за пробивна сигурност. Средно тежък възрастен с тегло от 85 килограма трябва да бъде подкрепен от защитата срещу падане, когато се опира без проблем.

Следователно не само материалът на защитата от падане и височината играят роля, но и закрепването трябва да бъде проектирано по съответния начин. При закрепване на решетка на прозорец, какъвто е случаят с френски или парижки балкони, трябва да се постигне минимална сила на опън. Това е особено вярно, когато сами изграждате ключалката на прозореца.

Предписани височини

Въпреки че височините на парапета се определят от федералните държави в държавното постановление за планиране, стандартната сума в почти всички страни е осемдесет сантиметра, за революции деветдесет сантиметра в височините на катастрофата до дванадесет метра. За по-големи възвишения на катастрофата, в повечето страни, деветдесет сантиметра за парапети и 110 сантиметра за революция.

За цените на дълбочината на пода всички не-земни видове прозорци трябва да бъдат изчислени с разходите за адекватно и задължителна защита на падане.

Съвети и трикове Запитване за точните правила за материала, укрепването, текстурата и височината с отговорната сграда.