Изберете цвета на стената за кухнята според правилата на Фън Шуй

Познаването на Фън Шуй ви дава възможност да запълните стаите си с положително чи и по този начин да обърнете живота си към по-добро: Това е най-малко вярно, ако вярвате в старите учения от Далечния Изток. Тъй като всички хора по земното кълбо се стремят към здраве и щастие и не биха отхвърлили определено богатство, може би си струва съмняващите се да опитат тази специална цветова комбинация.

Топли бои за стена за добро храносмилане

Кухнята и храната са заедно, поради което е препоръчително да се използват бои за стени, които стимулират храносмилането според ученията на Фън Шуй. Това включва преди всичко топлите тонове като оранжево и жълто, които също изглеждат слънчеви и приятелски настроени.

  • Прочетете също - латексова боя като миеща се боя за стена за кухнята
  • Прочетете също - Фън Шуй: Кой цвят на стената е най-подходящ за спалнята?
  • Прочетете също - Фън Шуй цветове за стени: правилните комбинации, за да се чувствате добре

Зеленото също съдържа определено количество жълто: Изберете особено топло зелено за вашата кухня с малко синьо. Това не само задвижва червата, но и повишава комфорта.

Тъмните цветове могат да служат като акценти, но не трябва да заемат големи площи в кухнята. Яркостта означава чистота и яснота и създава конструктивни вибрации.

Все още можете да направите това за положително чи!

Според учението на Фън Шуй, не само цветът на стената създава положително чи, но и останалата част от дизайна на стаята. Ето няколко важни съвета за правилните вибрации:

  • Лъскавият метал може да изглежда модерен и шик, но твърде много от него създава стерилно, студено впечатление. Следователно трябва да използвате хром, месинг и алуминий само пестеливо.
  • Винаги намирайте баланс, за да поддържате баланса на ин и ян: твърдите контури трябва да бъдат балансирани с меки форми, докато една доста мрачна стая се нуждае от възможно най-много светлина и ярки цветове.
  • Според доктрината Фън Шуй е по-добре да не се използва червена боя за стена в кухнята, тъй като в комбинация с топлината на печката тя би могла лесно да предизвика емоции!
  • Ако харесвате наситено сините тонове, трябва да ги комбинирате с много дърво и красиви стайни растения, за да балансирате ин и ян.
Съвети и трикове Позитивните енергии са концентрирани главно в помещения с много естествени материали като дърво, рафия, сизал, глина и теракота. Затова не разчитайте само на цветовата схема на вашата кухня, но и се уверете, че се използва възможно най-малко пластмаса.