Водната тръба свири - това е начинът за отстраняване на проблема

Свиренето във водопровода може бързо да се превърне в проблем, например ако се случи през нощта. Не винаги е ясно къде е причината. Понякога трябва да го потърсите малко.

Защо водопроводът свири

Подсвиркваща водопроводна тръба се случва по различни причини: или крана е този, който издава свистящ звук, когато се отвори, или самата тръба, защото нещо не е наред с клапан или шумоизолация. Трета възможност е дефектен редуктор на налягането.

Подсвиркващ кран

Ако подсвирването се случва само когато отворите определен кран, проблемът е там или наблизо. Първото нещо, което трябва да проверите, е дали ъгловите клапани за топла и студена вода под мивката или мивката са напълно отворени. Ако случаят не е такъв, кранът иска да почука повече, отколкото е възможно и се появява свирка. Отворете клапаните напълно.

Лаймът също може да предизвика свистенето на крана. Може би аераторът само пърха, защото е толкова запушен, но може би трябва да демонтирате крана и да го обезкалчите. Не забравяйте да изключите водата, преди да разглобите крана. След това извадете клапаните и накиснете в оцетна вода за един час.

Свиренето идва от линията

Намирането е много по-трудно, ако свистенето не се случва в резултат на изтеглянето на водата, а спонтанно, може би дори през нощта. Възможно е линията да свирне, когато предпазният клапан на линията към резервоара за гореща вода се отвори. Но вашият дефектен предпазител за обратен поток също може да играе роля.

В допълнение, водопроводите провеждат звука много добре. Ако водопроводните тръби, които са близо една до друга, влязат в контакт по някаква причина, например, тъй като не са изолирани и закрепването се е разхлабило, също е възможно да се получи свистене, когато водата се изтегли от някъде.

Дефектен редуктор на налягането

Почти във всяка сграда има редуктор на налягането в мазето. Той компенсира колебанията на налягането във водоснабдяването и върху него се задава налягането, с което ще се захранва къщата. Ако редукторът на налягането е дефектен, не само налягането полудява, но и шумове като тракане и свистене при изтегляне на водата.