Тази жена показва на света как си бръсне лицето - и има важна причина за това

Понякога просто не е това, което изглежда.

На пръв поглед 26-годишната Тина-Мари Безнец изглежда като всяка друга жена на нейната възраст. Въпреки това се различава в много отношения. Тъй като Тина страда от метаболитно разстройство, наречено полицистичен синдром (PCOS), което се проявява в много симптоми. Освен всичко друго, че тя има повече косми по лицето от другите жени. Но Тина по никакъв начин не страда от това, тя по-скоро се вижда като посланик на разстройството. Тя иска да привлече вниманието към него и да образова хората.

Точно затова миналата седмица тя се обърна към известната майка на блогър Констанс Хол и я помоли да сподели публикацията си във Facebook. Констанс веднага го сподели:

Вграждане на код за зареждане...

Здравейте, казвам се Тина и имам полицистичен синдром. Освен депресия, панически атаки, безплодие, наддаване на тегло, хормонални колебания, газове, болки в корема, акне, кисти, повишен риск от рак и всичко останало, аз, както и много други жени, имам тежко окосмяване по лицето.
Знаете ли колко неженствен може да се почувства за една жена!? Винаги съм бил доста уверен в това, но сега искам да го изложа публично, защото искам да обърна внимание на този синдром и защото искам да покажа доколко той може да повлияе на живота на някого, особено когато този човек не го прави знайте, че тя го има.
Така че, ако видите човек с наднормено тегло, някой с плешиви петна или жена с косми по лицето, не ги съдете.
Никога не знаете какво преживява човек и е просто несправедливо да го поставите в категорията мързеливи и нездравословни, ако не знаете историята му. Знам, че някои от нас са склонни бързо да съдят другите заради външния им вид, но не забравяйте, че всички ние имаме своите проблеми и никога няма да разберете кой сте, ако не искате да слушате и разбирате...
Ако смятате, че имате СПКЯ, не се страхувайте да потърсите помощ и да се свържете с лекар. Това е трудна битка, но колкото по-рано сте диагностицирани, толкова по-скоро можете да се справите със симптомите си ххх

© facebook.com / fightagainstfat

Всъщност синдромът на поликистозните яйчници също е сравнително често срещан в Германия, което означава, че всеки 5. до 10. Жената в детеродна възраст в Германия е засегната. Над 50 процента от засегнатите са с наднормено тегло и често имат и диабет тип 2.

Постът на TIna беше много добре приет от потребителите на Facebook. За много от предимно жените потребители 26-годишният младеж е истински пример за подражание. Те хвалят тяхната смелост, тяхната откритост и надежда, че публикацията и посланието по този въпрос ще се разпространят бързо. Не съди!