Тези разходи възникват за гаражна врата

В допълнение към разходите за закупуване на гаражната врата, трябва да се вземат предвид и разходите за монтаж. Сглобяемите комплекти спестяват разходи за майстори, но в някои случаи са необходими допълнителни структурни работи като стени или циментиране. Ценовите фактори за вратата са тип задвижване, изолация и тип модел.

Видове и материали на вратите

Основата на общата цена на гаражната врата е покупната цена. Трите вида гаражни врати, освен вариантите с двойни врати, са разделени на следните категории по отношение на стандартните размери за частен гараж за превозно средство:

  • Прочетете също - Шлифоване на гаражна врата
  • Прочетете още - Цената на електрическа гаражна врата
  • Прочетете също - Какви са разходите за извлечение от поземления регистър?
  • Порти нагоре и нагоре (най-евтините от 400 евро)
  • Секционни врати (предлагат се от 600 евро в зависимост от оборудването и модела)
  • Ролетни врати (предлагат се от около 1000 евро

Следващият основен ценови фактор е материалът, от който е направена гаражната врата. Пластмасата е най-евтината за всички видове врати, въпреки че най-евтините врати, които се издигат и правят, обикновено са изработени от ламарина или алуминий. В случай на гаражи с елементи, направени от комбинация от материали като стъклени и акрилни стъклени прозорци или вентилационни решетки, за тези компоненти трябва да бъдат изчислени допълнителни разходи от 100 до 200 евро.

Вътрешна и външна инсталация

Всеки, който закупи сглобяем комплект за гаражна врата, също е придобил рамката и рамката. В зависимост от вида на монтажа, закрепването на рамката трябва да бъде подготвено или приспособено в някои случаи. Това може да доведе до допълнителни разходи за хоросан (7,79 евро на Amazon *), цимент или подконструкционни материали. Същото се отнася и за уплътнителните работи, например на долния ръб на гаражната врата.

Разходите за монтаж на гаражна врата естествено зависят силно от обстоятелствата. Майсторите изчисляват пътните разходи и в зависимост от размера и дизайна на гаражната врата се увеличават времето и разходите за персонал. Частна гаражна врата с ширина до три метра трябва да бъде инсталирана и готова за употреба от майстор за около четири часа.

Толкова струват гаражните врати

Въртяща се врата от едностенна ламарина и ръчно задвижване
от 400EUR
Въртяща се врата от алуминий с двойни стени с изолация и ръчно управление
от 500EUR
Секционна врата от разпенени пластмасови елементи с моторно задвижване
от 600EUR
Секционна врата от дървени или метални елементи с ред прозорци и вентилационни решетки
от 800EUR
Ролетни щори с ролетна кутия и ламаринени или пластмасови ламели с моторно задвижване
от 1000EUR
Ролетна щора, изработена от тежка ламарина с тръбен двигател в ролетната кутия
от 1500EUR

Съвети и трикове Изчислете около две трети от материалите и една трета от разходите за монтаж за инсталация, включително готов за употреба монтаж.