Това е продължителността на живота на дървена къща

Трудно е да се направи общо изявление за продължителността на живота на дървените къщи. Дори обикновените ловни, горски и алпийски колиби от дърво могат да бъдат на повече от сто години с правилната конструкция и добро дърво. И обратно, дървените къщи, построени в столичните райони, са изложени на токсини от околната среда и замърсяване на въздуха, което може да доведе до ограничения.

Строителството решава

Всеки, който възнамерява да построи дървена къща, трябва да се стреми към живот от около едно поколение, т.е. шестдесет до седемдесет години. Повече от каменните и бетонните къщи, задълбочеността на всяка индивидуална работа е от решаващо значение. Явен недостатък на дървената къща е, че увреждането на веществата обикновено засяга цялата къща. Когато сравняваме дървена къща с каменна къща, предимствата от коригирането на структурни дефекти са ясни при каменната къща.

  • Прочетете още - Дървена къща със стилна дървена фасада
  • Прочетете също - системно обновяване на дървена къща
  • Прочетете още - Измазване на дървена къща, така че да е пропусклива за дифузия

И обратно, изискваното качество на работа и изпълнение при изграждането на дървена къща може да се разглежда като предимство. Страхуващата се бочка е по-трудна за извършване ненаблюдавана и трудно може да бъде скрита в дървената къща, при условие че наблюдението на строителството се извършва внимателно. В допълнение към техническите основи, видът дърво и качеството също играят важна роля по отношение на експлоатационния живот.

Животът се решава в тези точки

Естествените врагове на дървена къща са влагата от всякакъв вид и токсините от околната среда, особено във въздуха. Невралгичните точки за дървена къща, които имат решаващо влияние върху експлоатационния живот, са:

  • Изолация от земята или основата
  • Оттичане на вода и защита срещу валежи
  • Ситуация с вентилация
  • Текстура на фасадата
  • Редовни и правилни грижи
  • Вид и качество на използваната дървесина

По принцип може да се приеме, че най-висококачествената конструкция с най-идеалните видове дървесина може да достигне и надхвърли експлоатационния живот и издръжливост на каменни и бетонни конструкции. Много исторически дървени сгради като укрепленията на Римската империя са запазени повече от 2000 години. Повечето производители на дървени къщи дават гаранция и гаранция за двадесет години.

Съвети и трикове Прочетете внимателно „малкия шрифт“ в общите условия на производителите на дървени къщи. Изключените тук щети изброяват основно всички точки, които могат да окажат влияние върху експлоатационния живот на вашата дървена къща. Вземете тези точки като допълнителен контролен списък и одобрете всяка от споменатите фази на строителство поотделно.