Пощенската кутия трябва да има тези размери

Кой не знае пощенските кутии, които са твърде малки и които дори не могат да поберат нормален плик DIN-C4 без никакви проблеми. Не само приложенията, които се връщат, струват много пари, някои документи нямат право да се сгъват. Колко голяма трябва да бъде пощенската кутия, за да отговори на всички изисквания, можете да намерите тук.

Размер на пощенската кутия

Достатъчно голямата пощенска кутия е важна не само за приложенията, списанията страдат и от по-малките пощенски кутии. Или те не се побират напълно в кутията и вероятно ще се намокрит, или трябва да бъдат прегърбени. Това е повече от досадно, особено с благородни скъпи списания.

  • Прочетете също - Този стандарт се отнася за пощенската кутия
  • Прочетете също - Правилно прикачване на пощенски кутии
  • Прочетете също - Изградете балдахин за пощенската кутия

Размери в пощенската кутия DIN

Австрийската поща препоръчва DIN EN 13724 за пощенски кутии. Тук е посочена ширината на слота, както и размерът на интериора. Плик DIN-C4 се побира в тази пощенска кутия, без да се къса или прегъва. Вътрешното пространство не е описано подробно в DIN, но трябва да бъде значително по-голямо от съответния плик C4.

  • Широчина слот за слот най-малко 230 милиметра
  • Широк слот за странично вмъкване най-малко 325 милиметра
  • Вътрешно пространство поне съответстващо на плика C4 230 x 325 mm

Планирайте системата на пощенските кутии

Всеки, който планира нова система за пощенски кутии като наемодател, трябва да спазва DIN EN 13724. Това определя точните размери за пощенска кутия. В същото време това гарантира, че наемателите не получават разкъсана поща. Защото тогава биха могли да намалят наема.

Стандартна пощенска кутия

В допълнение към правилните размери на пощенската кутия, етикетът с име трябва да бъде и ясно четлив. Шрифтът трябва да е висок поне осем милиметра. Фонът на буквите трябва да е бял. Освен това пощенската кутия може да бъде снабдена със защита за премахване, за да се предотврати неоторизиран достъп до пощата.

Сигурно заключване на пощенската кутия също е важно. Трябва да работи толкова гладко, че собственикът да може да премахне пощата си без никакви проблеми, но въпреки това да държи клапата сигурно затворена.

Съвети и трикове Ако пощальонът ви намали големите букви, въпреки че имате достатъчно голяма пощенска кутия, трябва да говорите с него и да го помолите да се отнася внимателно с пощата ви. Ако той не приеме това известие сериозно, можете да се оплачете в неговия офис, тъй като той е длъжен да постави поста в кутията, без да е огънат и неповреден, ако това е възможно.