Тези цветове на стените са най-подходящи за изследването!

В проучването целта е да се създаде продуктивна атмосфера, която не отвлича вниманието, а води до интензивна концентрация. Ясните линии и обикновените цветни повърхности са идеални дизайнерски елементи, но кой цвят на стената най-добре подхожда на концепцията? Намираме правилните нюанси и обясняваме защо са толкова подходящи!

Зелените тонове насърчават концентрацията в проучването

Едва ли се препоръчва друг цвят за изследването по-често от зеления; той насърчава концентрацията, успокоява нервите и осигурява психическо равновесие. Нищо чудно, защото природата, от която произхождаме, също има на склад безкраен брой зелени нюанси!

  • Прочетете също - Тези бои за стени са особено подходящи за влажни помещения
  • Прочетете също - Бои за стени за малки пространства: украсявайте и уголемявайте
  • Прочетете също - Как да намерите компетентен съветник специалист за бои за стени

Също така не бива да пренебрегваме витализиращия ефект, когато става въпрос за описване на влиянията на зеления цвят върху душевния ни живот. Но от тъмно кално зелено до светло липово зелено има толкова много различни тонове, кой е правилният?

  • ярко лимонено зелено изглежда особено естествено и освежаващо
  • комплект сиво-зелен впечатлява със своята елегантност и естетика
  • буйна горска зелена ни пренася директно в природата
  • доста лайм зелено идеално се съчетава с носталгичния стил от 50-те

Кой от тези цветове е най-подходящ за вашето проучване зависи изцяло от вашия личен вкус и останалата среда. Малките стаи винаги трябва да бъдат проектирани особено ярко, така че в крайна сметка да не изглеждат потискащи.

Включете празника в кабинета със слънчево жълто и водно синьо

Но не всеки обича зеления цвят, дори и да е в комбинация със заглушени сиви тонове и блестящо бяло. Работещите хора, които предпочитат нещата по-свежи и ефирни, обичат да използват жълти и сини тонове за офиса си.

Използвайте слънчево, приятелско жълто, което предава приятна топлина - а не хладен, лимонов тон. В края на краищата искате да се чувствате наистина комфортно в кабинета си и да не предизвиквате агресия!

Сини нюанси събуждат спомени за морето или чудесно синьото езерце. Те са напълно подходящи за цветния дизайн на изследването, но трябва да се използват внимателно и да не се комбинират с разсейващи декоративни елементи. Твърде много ваканционни мечти възпрепятстват работния поток!

Съвети и трикове Не можете да избирате между зелено и синьо? Просто смесете приятелски тюркоаз като цвят на стената за вашето проучване! Този сянка създава пространство в малки стаи и в комбинация с топли естествени материали вече не изглежда толкова готин.