Тези важни неща учат децата в кита и така можете да им помогнете!

Пеене, игра, обяд - дори ако не се грижи за това: децата се учат в детската градина невероятно много! Ние ви показваме как езиковите ви умения, социалната компетентност и дори първото разбиране на математиката също могат да практикуват у дома.

Детската градина може да даде впечатлението, всичко ще бъде просто игра и забавно, но във фонов режим главите на малките ви са в пълен люлка! Децата се учат игриво, така че може да изглежда незабележимо за вас, когато натрупат цветни блокове или шофиране с дървен влак, но всъщност те научават почти много за законите на физиката. При пеене и в кръга за четене те разширяват езиковите си умения и дори първите математически знания са разбити в играта.

Така че можете да развиете по-добро разбиране за това колко много вашите малки изследователи учат в детската градина - и как можете да подкрепите ученето у дома - имаме за вас 5 съществени умения, избрали да научите децата вече в детската градина!

Писма и тонове

Дори детските градини вече научават първите букви от азбуката. Вие се научите как да разпознавате и пишете своето име и често можете вече да пишете думи като "мама" или "татко". В допълнение, децата на този възрастов сътрудник звучи със съответните писма за първи път.

Как да ви помогнем: Любов към четенето и писането започва най-вече у дома и започва рано на всички неща! Ето защо, най-големият подарък, който можете да направите, за да направите децата си, ако вече предпочитате редовно. Речникът на децата ви нараства масово между 3-те. и 5. Година на живот и чрез редовно четене ви помага да увеличите това.

Номера до 10

В детската градина първото математическо знание се предава, че децата трябва да се подготвят за начално училище. Вие се научавате да разпознавате числата до 10 и пребройте колкото се може повече обекти. Преброяването също обучава паметта ви, тъй като децата трябва да запомнят числата до 10 в правилния ред.

Как да ви помогнем: За много деца математиката по-късно ще стане проблем, така че може да бъде полезен, ако вече сте забавляващи се да преброявате и изчислявате или като цяло в ученето рано. Родителите в ежедневието могат лесно да помогнат: Дайте на детската си работа на децата да опаковат шест домати в торба и им помогнете да ги преброите. В крайна сметка, малките се гордеят, че могат да помогнат и да свържат преброяването с този успех. Или ви пита колко ябълкови парчета лежат на чинията им и ги оставят с пръст, сочещи и преброяват силно.

Фин и груб двигател

Децата са любопитни и имат много енергия. В детската градина можете да използвате тези умения и наистина да изпуснете пара. Въпреки това, те също научават много. Когато ромпс, скачащ и изкачващ се в открито, техните груби моторни умения са обучени, предпоставка за добра фина кабина. Тогава фините двигателни умения се подобряват при изработване или боядисване.

Как да ви помогнем: Добрите груби моторни умения не само помагат на децата да останат в спортни уроци по-късно, но те също така правят самоувереността на децата и е важна предпоставка за фини двигателни умения. Това отново е важно при писането и творческата работа. Родителите могат да помогнат да се развият, в които отиват на детската площадка с децата си. Нека балансира или да се изкачи и да играе с вас. Фините двигателни умения могат да се практикуват предимно чрез игра с обикновена или боядисване с креда. Ако децата имат достатъчно място и време да играят, те често правят тези неща сами.

Социална компетентност

Развитието на първите социални умения е важна стъпка в самостоятелната заетост и помага на малкото за укрепване на самочувствието им. Детската градина е първата възможност, в която детето трябва да изгради доверие в някой извън семейството и често за първи път, когато децата се събират с група от същата възраст. Чрез принадлежност към тази група децата се учат да развиват съпричастност към други деца и научават как да общуват с други хора, изграждането на взаимоотношения и задейства конфликтите.

Как да ви помогнем: Най-важният инструмент, който родителите трябва да предадат своята малка социална компетентност, е функцията за модела за подражание. Децата имитират родителите си и ако видят, че мама и татко винаги са любезни, за да покажат състрадание и да се придържат към правилата, тогава те ще го направят същото. Важно е обаче родителите да прилагат прости правила у дома, така че децата да се научат да ги следват - упражнението най-накрая прави господаря. Освен това родителите могат да организират редовни срещи за игра с други деца.

Независимост

Самостоятелно заетите са малките, ако се свържат с детската градина, разбира се, но все още не са имали важна стъпка в тази посока. Педагозите насърчават децата да вземат свои собствени решения. В допълнение, малките в детската градина научават за първи път чрез собствената си компетентност, в която помагат на другите да овладеят предизвикателствата и да вземат собствените си задачи. От тях най-накрая се очаква да запазят собствените си неща в отделението си, да помагат при подготовката на закуски и почистване на играчките.

Как да ви помогнем: Насърчава вашите малки да опитат нещата. Например, ако не сте се доверили на слайда, можете да ви попитате като хеджиране до слайда и да ви насърчавате да се хлъзнете. Освен това децата ви могат да помогнат да станат самостоятелно заети лица, в които им позволяват независими решения. Дайте им две опции, които са за вас и оставете малките да изберат между тях. Тогава обаче е важно, че също така уважавате вашето решение и приспособления. Така че преподавате децата си, че са взели добро решение.

Това може да ви интересува:

7 правила, които ви помагат да реагирате правилно на защитата

- Мама, защо жената има толкова дебели крака?": 10 Отговори на типични детски въпроси!