Това" магическо зайче "е изчезнало в продължение на 20 години и се появява навреме на Великден

Това животно с лошо палто и очите на бутоните изглежда като плюшено мече - но е тясно свързано с заек.

Можем ли да представим? Ili Pika - един от най-редките и най-сладките животински видове в света. Този малък живот на животните изглежда с тъмните си очи, дантела пръчки и пухкаво палто като истинско плюшено мече. Невероятно сладък, но за съжаление много застрашен. Ili pikas са застрашени от изчезване. В домашната си страна Китай трябва само само под 1.Дайте 000 сладки животни, както се съобщава на "CNN".

Но още по-невероятна е тази снимка на ili pika. Защото държи момента, в който едно животно от този вид отново е забелязано за първи път в продължение на 20 години. През 1983 г. те са били открити от китайската природа гост Лиев. "Открих тези видове и трябваше да гледам как те са все по-застрашени от изчезване", казва Weidong. "Ако тези животни се надигнат, ще се чувствам много виновен."

От откритието преди 20 години портфолиото на Или Пикас се сви с почти 70%. Вероятно е да подозирате, че вашето изчезване е свързано с глобалното затопляне. Тъй като те са толкова редки, учените са известни само за животните. Ясно е, че те са тясно свързани с заек. Затова Лийййдг и неговите доброволчески помощници наричат ​​Или Пика също "магически заек" (на немски: "Magic Bunny.")

Ние сме малко влюбени в това сладко животно. Това е всичко, което този вид може да не съществува само няколко години.