Тази специална играчка показва деца, които иначе всъщност са нормални

Беше започнала уникална инициатива да преподава деца с увреждания и малформации, че те не са толкова различни.

Инвалидна количка, слухов апарат, петна върху кожата или зайче... Всички тези неща гарантират, че хората се разглеждат на наклонена. Особено за деца с малформации или увреждания често е трудно да се разбере. Тези деца се чувстват неудобно в иначе. В медиите и във вашите играчки можете да видите само "нормални" и здрави хора, животни и детски ден.

За да се подобри това условие и да насърчи интеграцията, родителите са създали Facebook страница, озаглавена "Играчки като мен" (на немски: "играчки като мен"). Има снимки на кукли, пълнени животни и други фигури, проектирани от родители. Вие не изглеждате перфектно, но имате увреждания и малформации. Барби с зайче, кукла в инвалидна количка или плюшено мече със слухов апарат - всичко това трябва да докаже, че те не са "чужди", но както и всички останали, както всички останали. Тя трябва да ви помогне да се чувствате добре в собствената си кожа.

© Facebook / Toy като мен

Производителят на играчките "Makie", което също е зад Барби, е толкова ентусиазирано за кампанията във Facebook, че самият той донесе серия от кукли с увреждания и особености на британския пазар. Компанията представи кукла с пешеходен пръч, друг със слухов апарат и друг с привличащи раждащи пари.

© Facebook / Toy като мен

Остава да се надяваме, че тази тенденция на играчки ще продължи и ще се присъедини към още повече производители по целия свят. Тъй като намираме, че е изключително важно децата, които са малко по-различни, научават, че са важна част от обществото!