Тази снимка на бежански лагер в момента обикаля света - причината за това е просто трогателна

Снимката на двойка, която се прегръща в средата на бежански лагер, обикаля света и символизира надежда.

На пръв поглед това е напълно нормална черно-бяла снимка, която показва несъмнено трудните условия в бежански лагер. Но ако погледнете отблизо, много специална част от картината привлича вниманието ви: двойка, приклекнала в палатката си и споделяща дълбока целувка. Заобиколени от планини дрехи, празни спални чували и изтощени хора, тези двама се прегръщат и си предлагат надежда и любов в тези трудни времена.

Снимката е направена от фотографа Ищван Зсирос в унгарския град Ашод, където в момента са заседнали голям брой бежанци - повечето от тях идват от Сирия - преди да започнат пътуването си до Германия или Швеция. Лагерът, който фотографът посети този ден, беше временно разположен на гарата в Келети. Отчаяните бежанци чакат там, за да бъдат доведени до Австрия с железопътен транспорт. Под 2.000 до 3.000 души са много семейства с малки деца. Ужасните условия в неорганизирания лагер стават все по-неразумни.

30-годишният Зсирос искаше да види условията на място с очите си. „Важно е да бъдете отворени и любопитни към света“, казва фотографът. "Нещо ми каза да тръгна. За да мога да го видя сам, а не през очите на медиите."Той беше там само половин час, но имаше достатъчно време, за да направи един от най-важните записи на европейската бежанска криза.

Сутринта е 8:40 и двойка се сгушва в тесната си палатка, прегръща се и се целува. „Не съм говорил с тях“, обяснява Зсирос. "Не съм журналист, не съм написал репортаж. Просто се опитвах да уловя момента. Видях тази двойка и тя беше толкова трогателна - особено поради обстоятелствата. Затова дръпнах бутона на затвора."

Малко след това Zsiros публикува снимката в черно и бяло на страница във Facebook, която в момента провежда фотоконкурс на тема бежанци. Той беше споделен стотици пъти и хората намериха много хвалебствени думи за трогателния прием. „Всеки има нужда от любов и това можете да видите на тази снимка“, казва Зсирос. "Надявам се всеки бежанец да намери своето място в света и да намери мир възможно най-скоро. Искам всички да бъдат щастливи въпреки тази много трудна ситуация."

Дори и с гофеминин: мъдри цитати за цял живот