Това момиче е сляпо и глухо - след няколко операции вижда и чува майка си за първи път

След седем неуспешни операции майка й почти се беше отказала от надеждата.

Малкият Николи Перейр е роден с глаукомата. От раждането си тя не можеше да види света. Течността в ухото не й позволяваше да чуе нищо. Тяхното развитие винаги изоставаше от това на връстниците им. Седем операции в родината й в Бразилия не донесоха подобрение. Лекарите там обясниха на майката, че само чудо може да облекчи малката от нейните заболявания. Така че майка Даяна тръгна да търси своето чудо - и го намери.

Само един на всеки 10.000 деца страдат от глаукома от раждането, очно заболяване, при което налягането в окото е толкова високо, че засегнатите не могат да виждат добре или изобщо. В случая на Николи болестта беше толкова изразена, че тя дори не можеше да възприема светлина и тъмнина. Освен това в ухото на момичето се е натрупала течност, което много затрудни слуха. Николи беше сляпа и глуха, когато беше на две години. Тъй като не можеше да вижда света около себе си, никога не се беше научила да ходи.

Майка й беше отчаяна, защото момичето беше оперирано седем пъти в родината си в Бразилия, без успех. Лекарите казаха на Даяна, че вече няма начин да помогне на момичето. 26-годишният мъж беше на загуба и в отчаяние се обърна към обществеността. С призив за дарения в различни социални медийни платформи, Даяна събра 17.000 долара. Достатъчно, за да летите до САЩ с дъщеря си и тя да бъде оперирана там отново от специалисти.

В 'Баском Палмър Институт за очи ' Найли най-накрая отново беше опериран. Лекарите в очната клиника първоначално не бяха сигурни дали могат да помогнат на 2-годишното дете, тъй като стойностите им бяха толкова лоши. Но след тричасова операция беше ясно: операцията беше успешна. Николи най-накрая може да види и чуе. Преобладаващ момент за майка й, която се бори толкова дълго за този момент.

Nicolly все още зависи от визуалните помощни средства, но това може да се промени през следващите месеци и години. В момента момичето се възстановява от операцията си. Но медицинското им обслужване трябва да бъде гарантирано и в бъдеще. Лекарите в клиниката Баском искат да гарантират, че лекарите в Бразилия също са информирани за най-новите техники на лечение.

Двегодишното дете ще трябва отново да лети до САЩ след една година. Дотогава тя може да разкаже на всички в родината си за чудото, което я накара да види и чуе отново.

Малката Николи най-накрая може да вижда правилно

Зареждане...

Също така на gofeminine: Най-красивите бебешки имена от цял ​​свят