Процес двойни печки - така работи

За разлика от покривите на истинското стъкло или други материали, можете да се справите с двойните плочи доста лесно. Как е правилно и това, което винаги трябва да обърнете внимание на конструкциите, прочетете подробно в този пост.

Подготовка за преработка

По принцип можете да настроите предварително носещата конструкция. Важно е да се осигури не само за стабилност на строителната конструкция, но и да се осигури достатъчно натоварване. По време на товара, всички натоварвания на сняг, които се появяват по-късно, могат да бъдат разглеждани по-късно.

  • Също така прочетете - правилното разстояние за двойно монтирани плочи
  • Прочетете също - закрепете двойните цени
  • Прочетете също - намалете двойните цени

Разстояния в строителството

Двойните плочи се предлагат в две стандартни ширини: 980 mm и 1.200 мм. Според тези две стандартни ширини трябва да спазвате конструкцията на отговора на съответните щадящи разстояния (Sparrenmitte - Sparrelmitte).

Свещеник на плочата

Дебелината на плочата винаги влияе върху теглото на поддържащата структура, но и върху топлоизолационната способност. Имайте предвид, че акрилните стъклени плочи винаги са много по-тежки от вариантите от макролон (поликарбонат).

За използване в оранжерии, плочите в дебелината 6 mm или 10 mm обикновено са достатъчни. За покриви Ако дебелината на плочата трябва да бъде най-малко 16 mm.

За по-висока термична защита се изисква дебелина на плочата от 25 mm или 32 mm - което значително увеличава теглото на плочите. Винаги изчислявайте това при планирането на вашата структура за поддръжка. Например, имате нужда от висока термична защита за консерватория - само с покрив на тераса, не е необходимо.

Инструкции за обработка

Обърнете внимание на следните точки, когато поставяте:

Щам

Между плочите винаги се натоварват фугите (ширината е зададена в инструкциите за оформление). За температурни колебания двойните плочи трябва да могат да се разширят!

Гумени подложки (в допълнение към профилите на свързване)

Като правило се използват профили на алуминий. Под свързващите профили, гумени подложки трябва да се използват върху гредите. На гумената подложка профилът на връзката се премества и се завинтва с Rafter.

Затворете предната страна

Както горният, така и долният край ръб трябва винаги да бъдат затворени, така че там да не могат да проникнат мръсотия или вермин.

За затварянето е най-подходящо за алуминиева лепила. Лепилната лента на долната страна трябва да бъде пропусклива на въздуха, така че кондензацията може отново да може отново.

Дръпни ръбове

На долния край лицата на плочите трябва винаги да бъдат залепени сухи ръбове (крайни профили). За залепване се използва най-добре за използване на подходящо силиконово лепило.

Съвети и трикове Винаги използвайте силиконово лепило за прикрепване на профилите на затваряне на материала на плочите! Ако се използва неподходящо лепило, което може да унищожи плочите.