Полагане на дренаж в земята: Какви са разходите?

Дренаж се използва за дрениране на почвата; по-лесно е да се изгради на дренирана земя. Понякога над дренажа се създава суха каменна стена, в други случаи сграда. Дори неспециалистът може да полага прости дренажи. Какво струва системата за отводняване на почвата?

Елементите във вашата фактура

  • Чакъл / песъчинки за баластното легло, размер на зърната между 16 и 32 мм
  • Дренажни тръби
  • Дренажно руно
  • Шахтни пръстени за просмукваща шахта
  • Капак на люка
  • Разходи за доставка
  • Вероятно. Мини багер разходи
  • цена на труда

Като цяло материалните разходи за дренаж се поддържат в граници; не винаги е необходима допълнителна дренажна шахта. Обикновено става скъпо само когато възникнат проблеми в земята и специализираната компания има пречки като.Б. Трябва да премахнете скалата.

нашата препоръка

20м дренажен филтър маркуч дренажен руно за дренажна тръба DN100 - дългосрочна защита за вашия...
24.60 EUR Към продукта

Какви са разходите за полагане на дренажна система?

Отломките обикновено са по-скъпи от чакъл и се предлагат от около 15 EUR на тон. Валцуваният чакъл ви струва от около 10 EUR на тон. И двата вида камък също могат да бъдат по-скъпи; цените варират в зависимост от региона, доставчика и размера на зърното.

Получавате 50 м дренажни тръби със съответното руно на средна цена от 150 EUR, ако правите разлика между продукти с диаметър 10 cm. Само тръбите, без руно, струват средно 60 EUR на 50 m.

Създаването на дренажна шахта не е задължително, но може да бъде много полезно при обилни валежи. Изчислете 50 до 70 EUR за пръстен на шахта 80 cm (диаметър) x 50 cm (височина). Десният капак ще ви струва около 70 EUR.

нашата препоръка

10м дренажна тръба DN100 перфорирана жълто и 10м маркуч за филтър F100 професионален комплект
54,80 EUR Към продукта

Разходи за самостоятелно поставяне на дренаж в градината

Собственик на градина полага дренажна система с дренажна шахта в градината си, би искал да изгради по-голяма суха каменна стена над нея. Тъй като иска да проникне в по-дълбоките слоеве, той заема мини багер за работата.

Общ преглед на цената
1. Мини багер 250 евро
2. материални разходи 650 евро
3. Разходи за доставка 50 EUR
обща сума 950 евро

Поставете дренажа сами

Самото полагане на дренаж изисква някои предишни знания или поне добри насоки. Това обаче може да спести много пари, тъй като разходите за труд са относително високи.

нашата препоръка

Setaflex 10m дренажна тръба DN50 перфорирана жълта и 10m филтър маркуч F50 професионален комплект
29,00 EUR Към продукта Съвети и трикове От съображения за цена не правете без руновото покритие на дренажните тръби, тъй като това предотвратява запушването на вашите тръби!