Прогонете три вида плъхове

Що се отнася до плъховете, почти всички са съгласни, че изгонването им е от съществено значение. Животните могат да пренасят силно замърсяване в човешкото жизнено пространство и да внасят голям брой бактерии, микроби и патогени. Докато на мускатите и кафявите плъхове е позволено да бъдат убивани, домашният плъх е защитен.

Три вида плъхове нарушават човешкото обитаване

Следните три вида плъхове влизат в конфликт с хората и тяхното жизнено пространство:

1. мускат
2. Черен плъх
3. Канал, вода или кафяв плъх

Земните плъхове или полевки са полевки.

Докато домашният плъх може да се счита за „най-безвредния“ плъх, тъй като живее относително чисто, мускатите и кафявите плъхове са силно замърсени и пълни с бактерии, микроби и патогени. Домашните плъхове дори са защитени. Някои хора отглеждат този тип плъхове като домашен любимец и ако се грижат правилно, хигиената им съответства на хигиената на другите конвенционални домашни любимци.

Малко по-малките домашни плъхове предпочитат да живеят на тавана. По-големите кафяви плъхове предпочитат да живеят в канализационната система, откъдето идва и огромното им замърсяване. Мускатите живеят във и във водни басейни, поради което са по-рядко срещани в сгради и по-вероятно на градински парцели с поток или езерце.

Котките са сребърният куршум

Плъховете са много интелигентни животни, които често са трудни за надхитряване. Има митове, че плъховете биха били последните оцелели, ако земята преживее апокалипсис. Най-добрият и безопасен начин за прогонване на плъхове, които вече са там, е с котки. Домашните котки със среден размер обикновено са достатъчно смели и силни, за да поемат плъхове. Използват се следните други методи:

Отровни плъхове

Отровата може да се използва само върху мускати и кафяви плъхове. Тъй като плъховете, които пряко умират, служат като предупредителен сигнал, трябва да се използват вещества със забавено време. Обикновените отрови карат плъха да кърви до смърт в агония в продължение на няколко дни.

Резета на клапата

Стръв задейства опънатата през пролетта лента за глава и бързо убива плъха. Плъховете заобикалят този капан, когато убит специалист показва какво се случва с тях.

Домашни средства

Обонянието на плъховете може да се използва, за да се опита да ги изплаши. Животните не обичат миризмите на лют червен пипер, варови бои, лайка, мента, карамфил, мента и терпентин.

Съвети и трикове Най-добрият начин да се отървете от плъховете е чрез превенция. Не хвърляйте остатъци от храна в тоалетната, запечатайте всички отвори на място с тел с мрежести проводници (отвори по-малки от два сантиметра) и отстранете незабавно всички канализационни и санитарни дефекти.