Dukan Diet: Колко полезна е програмата по декрета?

Малко калории, без въглехидрати и без мазнини - диетата на Dukan е строго диета, намалена с калориите и умишлено се фокусира върху диета, богата на протеин. Какво има с програмата по декрета, която обясняваме тук:

Изобретател и съименник на диетата на Dukan е френският лекар д-р. Пиер Дукан. Французинът разработи диета концепция с принципа на Dukan, който се налага особено на месни и животински продукти и по този начин помага с загуба на тегло. Тъй като диетата е изключително протеинова зареждаща, разграждането на мускулната маса също се предотвратява. Във Франция диетата на Dukan е известна от години. Но този хранителен метод също е добър полезен? Хвърлихме критично око върху него.

Който иска да отслабне с диетата на Dukan, се стреми към личното си идеално тегло. Отдолу не е желаното тегло или идеалното тегло според индекса на телесна маса, но теглото, което всеки може да постигне реалистично и може да задържи дългосрочно. Личното идеално тегло се изчислява, наред с другото, въз основа на възрастта, пола и размера, както и желаното тегло, ръст и предишни диетични преживявания.

Как работи Dukan диета?

Диетата Dukan се състои от четири различни фази: фазата на атака, фазата на строителство, фазата на стабилизиране и фазата на опазване. Концепцията поставя малко калории, като без въглехидрати и едва тлъсти. За разлика от това, богатите на протеини храни са на преден план, а също и овесният трик е важна част от диетата, която трябва да стимулира метаболизма.

1. Фаза на атака (1-10 дни)

Тази първа фаза се състои от драстично намаляване на енергийния прием под точна селекция на храни, така че тялото да бъде пренебрегнато и се води бърза загуба на тегло от два или три килограма. Мускулите трябва да бъдат запазени.

В менюто са богати на протеини храни, които допълнително са изключително ниски мазнини. Това е основно постно месо като домашни птици, риба и соя. Също нискомаслени млечни продукти (по-малко от 4 g / 100 g мазнини), яйца и зеленчуци идват на плочата.

Първата фаза на диета Dukan трае максимум десет дни в зависимост от личното идеално тегло. Този период идва само постно месо, риба и нискомаслени млечни продукти на плочата. Количеството храна не е ограничено. Рибите и месото се приготвят без кожа и без мазнини, срещу апетита на въглехидратите трябва да помогне 1.5 супени лъжици овесен трик на ден. В допълнение, най-малко два литра вода трябва да се пият на ден.

2. Фаза на строителство (за достигане на целевото тегло)

Целта е да се стабилизира вече постигнатото тегло и да продължи загубата на тегло. След фаза на драматично освобождаване, сега е на шапката, че тялото не губи защитата си. В тази фаза тялото бавно ще доставя въглехидрати ден след ден. Така енергийното снабдяване отново се увеличава, но само толкова, колкото е необходимо, за да се донесат балансът на инсулина и хормона не е твърде голям от баланса.

Чистата протеинова храна от първата фаза вече е алтернативна с фази на протеини / зеленчуци. Добре подхождащи са домати, краставици, гъби, праз или спанак. На седмица е сервиране на скорбяла храна (200 г юфка, ориз...) позволен. Раждането на овесните трици се удвоява на 2 супени лъжици.

3. Фаза на стабилизиране (10 дни на приемане на килограм)

Тук е целта за поддържане на теглото и избягване на ефекта на Jo-Jo. За да се постигне това, важно е да останете желязо и да се обърне внимание винаги да поддържа здравословна и балансирана диета.

Протеиновата храна на фазата на атака, също зеленчуци, сервиране на плодове на ден (без банани, грозде, череши), 2 филийки пълнозърнест хляб, както и някои въглехидратни ястия като ориз и картофи. В допълнение, две хранене могат да бъдат взети на седмица. Въпреки това, строгите протеинови храни от първата фаза трябва да се консумират в един ден от седмицата.

4. Фаза на опазване

Консервационните фаза състояния за поддържане на балансираната диета. На един ден седмично се яде изключително след фаза 1, а три супени лъжици овес трима на ден трябва да бъдат записани. Тази фаза продължава цял живот.

Dukan диета силно опасен!

Разбира се, можете бързо да вземете няколко килограма с диета Dukan, ако продължите. Но Susanne Klaus от германския институт за хранене и френската агенция Nationale de Sécurité Sanitaire de L. "съответства приблизително на нашия BFR, която принадлежи на Федералното министерство на храненето), съветващо се от концепцията за консумация. Силно протеин, съдържаща диета, натоварва бъбреците и едностранната диета, особено отказането на плодове и зеленчуци, води до подхранване с витамин С и фолиева киселина и по този начин при повишен риск от чернодробно и бъбречно заболяване, остеопороза и сърдечно-съдови t болести.

Също така съветваме срещу диетата на Dukan и по-скоро върху здравословна, балансирана диета с много пресни зеленчуци и плодове, както и много движение. Ако никога не искате да извършвате стриктната програма за намаляване, определено трябва да говорите със семейния лекар и да извършите проверка на здравето.

Разпознавате ли скритите калории? Направете калория викторина!