Дуплекс гараж - какви разходи трябва да изчислите?

Дуплексните гаражи не се срещат често, но в някои случаи те могат да бъдат разумно решение. В тази статия можете да прочетете за разходите, които се очакват с дуплекс гараж и кои фактори са определящи за цената.

Различни модели дуплексни гаражи

На първо място, трябва да определите какъв тип дуплекс гараж искате. Общото между всички дуплексни гаражи е, че две или повече превозни средства могат да бъдат паркирани едно върху друго на едно и също пространство.

  • Прочетете също - разходите за изграждане на гараж
  • Прочетете също - Колко струва изграждането на гараж
  • Прочетете също - Заградете гараж: Тези разходи ще дойдат при вас
  • Системи на приземно ниво (стек паркер)
  • Системи с прибираща се платформа
  • Подземни гаражи

Наземни системи

Тези т. Нар. "Паркови стекове" позволяват вход на ниво. Превозното средство, което стои на върха на платформата, може да напусне гаража само ако автомобилът отдолу е излязъл. Това може да бъде недостатък, ако искате да вкарате и двете превозни средства в гаража независимо един от друг.

Системи с прибираща се платформа

В тези системи недостатъкът на системите на наземно ниво отново е конкурентен: долната платформа може да бъде намалена надолу, така че превозното средство по-горе да може да остави гаража безпрепятствено по всяко време. Въпреки това, тези системи изискват част от гаража да е потънал в почвата.

Подложни системи

Подложните системи са редки и много по-скъпи от другите две системи. Те обикновено струват множество по-лесни системи. С тях превозното средство е напълно потънало.

Изправяне на цени

В зависимост от производителя и избраната система, цените на дуплексните гаражи могат да бъдат много различни: освен това, цената все още размера, оборудването и капацитета (обикновено два превозни средства, но е по-голяма). В сравнение с конвенционалния бетонен двоен гараж обаче, цената често е доста евтина по отношение на спестяването на пространство.

Като грубо ръководство можете да използвате стандартни размери около 7.000 - 15.000 EUR за сглобяем бетон (15,69 € на Amazon *) дуплекс гараж. Подовите системи понякога са значително по-скъпи.

експлоатационни разходи

С дуплексните гаражи също трябва да очаквате фиксирани оперативни разходи, които не са направени при други видове гаражи. Това са:

  • Разходи за консумация на електроенергия
  • редовни разходи за поддръжка
  • Разходи за евентуални ремонти
Съвети и трикове, особено когато имотът е само малък, можете да спестите много земя с такива системи много лесно и за управляемо доплащане.