Премахване на котлона от бойлера - трябва да обърнете внимание на това

Твърдата вода все още е сериозен проблем в много райони на Германия. Накипът във водата също често причинява щети на домакински уреди и съоръжения. Кога и как трябва най-добре да премахнете котлен камък от бойлера, прочетете тук.

Трябва да премахнете котлен камък

Накипът в питейната вода може да присъства в различни количества. Колко строители на вар и твърдост има в питейната вода, обикновено може да се види от твърдостта на питейната вода. Можете да попитате за това от отговорния водопровод.

  • Прочетете също - Премахване на котления камък - това е начина, по който работи
  • Прочетете още - Приготвяне на вода без вар
  • Прочетете също - Парочистачки за премахване на котлен камък - трябва да знаете това

Проблеми с котлен камък също могат да възникнат независимо от твърдостта на водата. По принцип всички уреди за нагряване на вода са особено засегнати от отлагания, тъй като при нагряването на водата на водата, разтворена във водата, е особено силна. Това влияе и за бойлерите.

Бележки за друг дефект

Фактът, че гнездото в бойлера не може да бъде решението, се прилага за следните признаци:

  • Не се доставя топла вода (или само много малко)
  • Wasstermuate се колебаят
  • Проблемите се появяват остра

Проблемите на липа винаги се показват в дългосрочен план, а не чрез незабавни функционални ограничения.

Нагреватели на Inspasser, които не трябва да бъдат декалирани

Устройствата с така наречените нагревателни елементи не трябва да бъдат отхвърляни като единствения. Всички останали отоплителни системи обикновено изискват премаляване на редовни интервали.

Процедура по време на потомство

  • Нагревател
  • Киселинна баня

1. Пълно разглобяване на устройството

Устройството трябва да бъде изключено от всички захранващи линии. След това устройството може първо да бъде демонтирано.

2. Демонтаж на устройството

Сега специалистът демонтира устройството на всички отделни части. Калцифицираните части, както и маркучите и тръбите са разделени.

3. Киселинна баня

Всички калцирани части остават в киселата баня за определен период от време (в зависимост от степента на калциране). При определени обстоятелства това може да се наложи за няколко дни в случай на тежки калцификации.

4-ти. направи пране

Разтворената вар трябва да се изплакне старателно. За това са необходими няколко процеса на изплакване. Киселинните остатъци също се неутрализират и изплакват чрез изплакване.

5. Сглобяване и монтаж

След това устройството може да бъде сглобено и сглобено отново от специалист.

Съвети и трикове Наемодателят винаги е отговорен за редовното отстраняване на котления камък от проточния бойлер (съгласно Наредбата за оперативните разходи). Всички направени разходи и задължението за тяхното изпълнение са изцяло отговорност на наемодателя. Ако притежавате дома си, разбира се, ще трябва да поемете тези разходи сами.