Затворете преминаването от едната или от двете страни

Ако люкът вече не е необходим или дори пречи, той може да се превърне обратно в непрекъсната повърхност на стената, като го затвори. Зидарията не е от съществено значение. Малка рамка за шпилка може да побере облицовъчни панели. Затварянето от едната страна може да създаде вид вградено място за съхранение по атрактивен и практичен начин.

Пълно затваряне

Люкът, разбира се, може да бъде затворен за постоянно и „отменен“ с помощта на тухлени камъни. След демонтиране на рамката или рамката, зидарията е гола. Съвременните камъни, изработени от газобетон, са лесни за използване с лепилен разтвор с тънък слой. Бързо освобождаващата се мазилка запечатва прясно зазиданите повърхности и се използва за изравняване.

  • Прочетете също - Дръжте люковете затворени или отворени
  • Прочетете също - Облечете люка с повече или по-малка видимост
  • Прочетете също - Изградете сами люк в модерен стил

Най-простата алтернатива е да се събере малка конструкция на стълба в преминаващата стая. Към откритото лице на зидарията се завинтват дървени или метални пръти. Те образуват закрепващата структура за покривни плочи, например от гипсокартон. Пролуката може да се запълни с изолационен материал. Запълват се фугите и процепите между стената и ръбовете на плочата.

Частично затваряне

Пробив или дупка в стената могат да получат нови практически и визуални задачи чрез едностранно използване. Подобно на старите през врати, кухината може да се превърне в място за съхранение, вградено в стената. Вместо рамка за шипове, отстрани може да се прикрепи плоча, която да се затвори с помощта на метални скоби. Рафт превръща бившия люк в рафт с две нива за съхранение.

За да се постигне повишена устойчивост на скъсване и удар, трябва да се предпочитат многофункционалните панели OSB или MDF Rigips. Ако има нужда от звукоизолация, могат да бъдат прикрепени подложки от пяна или коркови листове. Следните видове използване на отвор в стената, отворени от едната страна, са популярни и практични:

  • Рафт с един или повече рафтове
  • Витрина, в която вътрешните повърхности са облицовани с огледални панели
  • "Тайно отделение " с панел като врата за тапет
  • Източник на светлина чрез лампа
  • Стъклени блокове като частично прозрачно заключващо средство
  • Еднопосочно огледало или огледално фолио със същия ефект за използване със стъклени стъкла

За покриване на предните и вътрешните ръбове на зидарията могат да се използват дъски или "оголената " зидария се измазва с лесна за използване готова мазилка.

Съвети и трикове Тъй като кухините и отворите за стени винаги са свързани със значителен обем работа, трябва да "проверите" всички възможни опции за използване преди окончателното затваряне. Това може да включва ограждане в сейф или сейф например.