душ: литра на минута и консумация на вода при душ

Колко литра в минута се консумират в душ, зависят от различни фактори като от монтираната глава на душ и разбира се, техните индивидуални навици за душ. Вече може да се събере няколко литра.

Консумацията на вода в душ

Ако вземете душ всяка сутрин, потреблението на вода може да се издигне много бързо. Колко висока е действителната консумация на вода зависи от различни фактори като следното:

  • Също така прочетете - консумацията на вода под душа
  • Също така четете - подобни на пода за улесняването
  • Също така четете - Съвременното удоволствие с душ с отворен душ
  • Водният поток в монтираната душ главата
  • Продължителността на душа за минути
  • Дали да управлявате водата, когато се наведете или шампоан

Как да се определи действителното количество вода

Не е толкова трудно да се определи действителното количество вода, консумирана в минута. Нуждаете се само от хронометър (конвенционален втори часовник също го прави), 10-литров кофа и прост калкулатор. За да се определи количеството вода, дръжте душ главата в кофата, завъртете водата и започнете часовника или часовника. задръжте началното време. Просто трябва да определите колко време отнема, докато кофата е напълно запълнена. След това изчислете 60 x 10, разделен на броя на секундите, които всъщност вярва, докато кофата е напълно пълна с вода. Например, отне 45 секунди, изчислете 60 x 10: 45. Чрез този законопроект ще получите действителната стойност в литри в минута. Можете също да използвате кофа в различен размер, но след това трябва да замените номера 10 чрез литровия номер на тази кофа.

Как да се намали консумацията на вода

Важно е използваната глава на душа. Използвайте много стар модел, където повече от 15 литра на минута преминават през, вече можете да спестите много вода, като замените главата на душа. Модерни и икономични модели имат потребление на вода от около 5 до 6 литра в минута, толкова по-малко от половината. Обменът на главата на душа е сравнително лесен и направен след няколко минути. Въпреки това, можете също да спестите допълнителна вода, например, когато се наведете и шампоанната вода временно изключва и вече не го управлява като абсолютно необходимо.