Душ в спалнята: така наречената баня

Отворените жилищни пространства очевидно са тенденцията. Те отдавна са станали нормални в кухните за хранене и трапезарията. Нова тенденция е интегрирането на банята в спалнята, например под формата на душ в спалнята.

Създаване на така наречената жилищна баня и как тя работи

Говорим за жилищна баня, когато спалнята и банята се преливат практически една в друга. Можете да разпознаете тези на баните, от една страна, по много по-просторните помещения, в които те се различават от конвенционалните спални или бани. Съответният размер предлага много пространство за свобода на дизайна. Следните компоненти, например, могат да бъдат интегрирани в тези на баните:

  • Прочетете също - Използване на така наречената слонова кожа в душа
  • Прочетете също - Настройване на душ в мазето
  • Прочетете още - Душ в кухнята: така наречената франкфуртска баня
  • удобни и свободно стоящи вани
  • много големи и душове на нивото на пода
  • големи стенни радиатори
  • изтънчено осветление за зоната на банята
  • Единични или двойни умивалници с големи рафтове

Преоборудване на жилищна баня

Разбира се, имате нужда от достатъчно място, за да създадете такава удобна жилищна баня. От една страна, има големите стаи, които трудно могат да бъдат намерени в по-стари къщи, поне не като предвиденото пространство за банята и спалнята. Не винаги можете да пробиете стена без проблеми, за да осигурите необходимия размер на стаята. Имайте предвид, че двойното легло, съхранението на дрехите, душът, както и умивалникът се нуждаят от подходящ размер на стаята, за да се настанят щедро в стаята.

Когато мястото, от което се нуждаете, е на разположение

Когато настройвате душ в спалнята, трябва да си запазите щедра площ. Както при конвенционалния душ, можете да избирате между душ на пода или поднос за душ. Също така трябва да помислите за подходяща преграда за душ, която може да бъде изградена например със стени от матово стъкло. Големите стенни радиатори, които придават допълнителна стойност на помещението, осигуряват необходимата топлина и правилния външен вид. Може също да поискате да настроите подово отопление.

Какво трябва да имате предвид, когато инсталирате душа

Ако това е душ на нивото на пода, определено се нуждаете от достатъчно място в подземното пространство за полагане на канализационната тръба. Полагането на водопроводните тръби също може да бъде трудоемка работа, ако в спалнята няма водопроводни тръби или в близост няма такива.