Инсталирайте душ кабина, използвайте силикон за запечатване

Ако инсталирате душ кабина и искате да я запечатате със силикон, трябва да се подготвите добре за работата и да извършите всяка стъпка на работа възможно най-внимателно. По този начин ще получите перфектно уплътнение.

Инсталиране на душ кабина в няколко стъпки

Инсталирането на нова душ кабина е необходимо при първото преместване в къщата и при по-късното й обновяване. Когато купувате, трябва да се уверите, че преградите за душ съвпадат с душа като по форма и размер. Инсталира се с помощта на стенни скоби, в които са вкарани стените на душа. Важна стъпка е достатъчно запечатване на ръбовите зони към стената и душ кабината, например със силикон. По принцип инсталацията се извършва в няколко стъпки, които включват следното:

  • Прочетете също - Душ кабини: запечатайте силикон отвътре, отвън или и от двете
  • Прочетете също - силиконов кеп
  • Прочетете още - Уплътняване на душ кабина без силикон и как да го направите
  • Премахнете всяка стара душ кабина и изберете подходящ нов модел
  • внимателно проверете състоянието на плочките
  • закрепете стенните скоби за преградата за душ
  • поставете стените на душа в стенните скоби
  • Проверете точното положение на стените и коригирайте, ако е необходимо
  • Проверете дали вратите се движат свободно и функционират правилно
  • Запечатайте зоните на ръба към стената и душ кабината

Запечатването на душ кабината със силикон

Силиконовият уплътнител е много подходящ за зоните на ръба или. За уплътняване на затварянията на душ кабината към стените и към душ кабината, така че да не може да проникне влага. Най-добре е да се процедира по такъв начин, че първо зоните на ръбовете да се почистват старателно. След това можете да маскирате фугите с подходяща лепяща лента. След като направите това, нанесете фугиращата смес (6,99 евро на Amazon *) и я изгладете, точно както правите, когато фугирате. И тук е важно уплътнителните повърхности да са били правилно почистени и изсушени, така че силиконът да се придържа перфектно. Лентата създава спретнато отделена фуга и ви позволява по-лесно да премахнете излишния уплътнител. Колкото по-внимателно вършите тази работа, толкова по-добри резултати ще получите. След като силиконът изсъхне, можете да премахнете лентата и да използвате душ кабината. Важно е закрепването на душ кабината да е безупречно, така че силиконовите фуги да не се разхлабят поради движения и уплътнението вече да не може да бъде гарантирано. Най-добре е да следвате точно инструкциите на производителя, когато инсталирате душ кабината.