Душ кабина: уплътнява силикон вътре, отвън или и двете

Ако душ кабина трябва да бъде новоинсталирана, става въпрос за уплътняващите повърхности или. За перфектно уплътняване на връзките към стената и към душ кабината. Силиконовият уплътнител трябва да се нанася вътре, отвън или от двете страни?

Монтаж на душ кабина и последващо уплътняване

За да получите перфектно уплътнение на душ кабината, трябва да я сглобите точно според инструкциите на производителя. Ако стенните скоби за душ кабината са прикрепени и самата душ кабина е поставена, първо трябва да проверите дали вратите работят правилно, преди да ги запечатате със силикон. Много е важно вратите да могат да се отварят и затварят правилно и ключалката чрез евентуално съществуващо магнитно уплътнение от другата страна на вратата също да функционира правилно. Най-добре е да направите следното:

  • Прочетете също - инсталирайте душ кабина, използвайте силикон за запечатване
  • Прочетете също - силиконов кеп
  • Прочетете още - Уплътняване на душ кабина без силикон и как да го направите
  • Цялостно почистване на стените и душ кабината
  • точно вертикално монтиране на стенните скоби за душ кабината
  • поставяне на душ кабината и проверка на вратите и бравите
  • При необходимост пренастройте скобите и вратите на стената
  • Почистване на уплътняващите повърхности и нанасяне на запечатващата смес (15,25 евро на Amazon *)

На какво трябва да обърнете особено внимание при нанасяне на уплътнителя

Много хора се чудят дали пломбата трябва да бъде само от едната страна или и отвътре, и отвън. Ако не сте сигурни как да отговорите на този въпрос, можете да се обърнете към инструкциите за монтаж на вашата душ кабина. Има някои системи, които имат специални свойства, поради което уплътнението трябва да се прави само от едната страна, отвътре или отвън. Ако случаят е такъв, това трябва да е в инструкциите. В противен случай можете да запечатате и от двете страни, за да сте сигурни, че е възможно най-безупречен. Но използвайте само висококачествен санитарен силикон, за да създадете перфектен завършек и да получите перфектно уплътнение, което ще продължи няколко години.

Създайте трайни уплътнения със силикон отвътре и отвън

Много е важно уплътнителните повърхности да са били правилно почистени и изсушени, преди да започнете уплътнението. Ако искате уплътнителните зони да бъдат спретнато отделени, най-добре е да използвате лента за маскиране на страните според ширината на фугата. Това ви дава чисти резултати и перфектни силиконови уплътнения за вашата душ кабина, които ще останат перфектно запечатани в продължение на много години.