Душ корита: изберете минерална отливка или акрил?

Имате ли нужда от нова душ кабина и не сте сигурни кой материал да изберете? Това е за съществените свойства на минералното леене и акрил. Преди да си купите добро, какво изпълнение трябва да бъде.

Таренията за душ са достъпни от различни материали

При избора на истинска душ кабина има някои неща, които трябва да обърнат внимание. В допълнение, имате избор между различни форми, като селекцията на материала има значително въздействие върху броя на наличните форми на душ за душ. Най-често използваните във ваните са следните:

  • Също така прочетете - инсталирайте дъска за душ на минерали
  • Също така прочетете - недостатъците на дъска за душ на минерална леене
  • Също така прочетете - тава за душ акрил или стомана: разликите
  • акрил
  • Стоманена емайл
  • Минерално леене
  • Санитарна керамика
  • Различни естествени каменни материали

Най-важните свойства на акрилното или минералното леене

Тук ще намерите най-важните свойства на двата материала, за да улесните малко вашето решение. Акрилът, например, е много по-лек от много други материали като минерален отлив. Можете също така да вземете душ корита от този материал в много различни дизайни и форми. Освен това ваните съхраняват топлината много по-добре от тези, направени от други материали като стомана или минерални отливки. Акрилът обаче има и някои недостатъци. Той е много по-чувствителен към драскотини или други повреди. Освен това при определени обстоятелства може да настъпи обезцветяване, особено ако материалът влезе в контакт с различни химикали, като бои за коса.

Минералното леене и неговите най-важни свойства

Душ корита от минерална отливка също ви предлага някои специални свойства. Това е композитен материал, който може много лесно да се приведе в различни форми. Тази материя предлага и добра топлоустойчивост, подобна на акрилната. Душовите корита, направени от този материал, са много хигиенични и сравнително лесни за почистване. Трябва да имате предвид обаче, че някои производители имат свои собствени имена за този материал. Ако е необходимо, попитайте вашия специализиран дилър кое е това обозначение на производителя и какви опции имате, когато правите своя избор.

Кой материал да избера?

И двата материала предлагат добра форма и по този начин голяма доза свобода по отношение на дизайна. Едно предимство на акрила със сигурност е относително ниското му тегло, което означава, че той също може да бъде инсталиран без никакви проблеми. Кой вариант в крайна сметка ще изберете зависи от вашия личен вкус и материала, направен от вашата идеална душ кабина.