Истинска хармония: кои цветове на стените се съчетават най-добре?

Гамата от цветове на стените е огромна и има безброй начини да ги комбинирате помежду си. Направи си сам, който не е толкова сигурен в използването на цветове, понякога се двоуми, защото и те искат хармонични тонове на стената. Ние идваме на помощ с това малко ръководство!

Тези цветове на стените вървят много добре заедно!

Цветовите тонове действат точно като хората: не всеки отговаря на всички, но понякога могат да се намерят наистина хармонични отношения. Друг път хруска и се срива силно, когато се срещнат двама - трябва да се държите на разстояние от такива срещи!

  • Прочетете също - Тези бои за стена са екологично ценни
  • Прочетете също - Може ли действително боите за стени да се свалят отново??
  • Прочетете също - Как да разбера качеството на една боя за стена?
  • Кой цвят на стената се съчетава с жълто? Цветът жълт изглежда като топъл слънчев лъч, той хармонира особено добре с естествени зелени тонове и небесно синьо. Едно фино сиво основава ярко жълтото, докато малко изпръскване на оранжево или червено наистина го развеселява.
  • Кой цвят на стената се съчетава със зелено? Синкаво зелено хармонизира отлично с леки пясъчни и кремави цветове, в комбинация с малко кафяво се създава приятен горски ефект. Нежно пастелно зелено също се съчетава добре с виолетово и люляково, което внася динамика в игра!
  • Кой цвят на стената се съчетава със синьо? Сините тонове излъчват известна прохлада и свежест, които могат да се затоплят малко от сиво-кафяви или кафяви елементи. Естествените цветове и дървото създават стилен баланс. В комбинация с пастелно жълто, резултатът е красив външен вид небе-море-слънце.
  • Кой цвят на стената се съчетава с лилаво? Тъй като лилавият цвят има много силен ефект, за предпочитане трябва да се комбинира с фини тонове. Например за това са подходящи светлосиви, бежови тонове или кремави цветове. Снабден със златни елементи, резултатът е особено ценен ефект.
  • Кой цвят на стената се съчетава с червения? Поради силния си ефект, червеното трябва да се използва само предпазливо, за предпочитане в комбинация с фини нотки като бежови, ванилови тонове или светло сиво. Много пастелно жълто и малко червено осигуряват приятна лятна топлина.
  • Кой цвят на стената се съчетава със сивото? В момента сивото е много модерно, образува перфектната обстановка за силни цветове като зелено, червено, лилаво и оранжево. Дори розовото може да се комбинира много добре със сивото. Комбинацията с кафяво или бежово предлага повече сдържаност.
Съвети и трикове Приятна хармония на цветовете винаги възниква, когато комбинирате цвят на стената с неговия олекотен вариант. Не можете да сгрешите с това!