Ъглов прозорец - без рамка за голямата панорама

Ъгловият прозорец често изглежда много привлекателен и вълнуващ, поради което тези прозорци също стават все по-популярни. Но конструкцията на безрамковата версия не е толкова проста, колкото изглежда по-късно. Безрамковият ъглов прозорец също има основно рамка, само че това се формира от стената. Освен това статиката трябва да бъде изчислена точно.

Ъглов прозорец - планирането е всичко

Модернизирането на безрамков ъглов прозорец обикновено не е възможно поради липсата на ъглова армировка. Следователно на етапа на планиране трябва да е ясно кои прозорци къде да бъдат инсталирани. Преградата, греда, която поддържа стената над прозореца, в крайна сметка липсва в ъглов прозорец без рамка или поне няма опорна повърхност в ъгъла.

  • Прочетете също - изолационни стъклени прозорци - цени за енергоспестяващи прозорци
  • Прочетете още - Прозорци за плоския покрив - Цени и факти
  • Прочетете също - цени за пластмасови прозорци - примери и размери

Технически разлики

Има и други разлики в безрамковите ъглови прозорци, не само в невидимата рамка, която седи вътре в стените, което прави апартамента светъл и приятелски. Прозорците също се използват на различни места в стената.

При най-разходния вариант, което означава и най-много усилия, прозорецът е вграден много навън в стената. Предимството се крие не само в огромната светлинна мощност, но и в много широкия перваз на прозореца от вътрешната страна, който може да се използва или за растения, или, с прозорец от пода до тавана, като по-голяма жилищна площ.

остъкляване

В случай на безрамкови прозорци обикновено се препоръчва тройно остъкляване, тъй като това допринася за стабилизация. Ако стъклото е прикрепено много далеч отвън, отвътре може да се монтира подсилено стъкло, което също поддържа стабилност и топлоизолация.

Ъглово уплътнение

Особено внимание трябва да се обърне на ъгловото уплътнение. Ако и тук не е монтирана видима релса, производителят на прозорци трябва да работи особено внимателно. Следователно опитен професионалист е партньорът, който да търсите.

Факти за ъгловия прозорец без рамка

  • висока светлинна мощност
  • широка панорама
  • красива гледка
  • висока податливост на грешки
  • често изтича
  • не е възможна вентилация
  • високи разходи
Съвети и трикове Дори ъгловите прозорци, които са инсталирани с рамка и функция накланяне, не могат да се накланят едновременно. Така че, ако искате да използвате и ъглов прозорец за вентилация, трябва поне да планирате широка опора в ъгъла, което прави възможно използването на два нормални прозореца. Тогава и двата прозореца могат да бъдат наклонени и можете да проветрявате зад ъгъла.