Митра ъглови ленти под подходящия ъгъл

Най-практичният и красив начин за свързване на ъглови корнизи е скосено изрязване под ъгъл от 45 градуса. Краищата на лентата могат лесно да се променят както за външни, така и за вътрешни ъгли. В повечето случаи е за предпочитане да персонализирате режима на рязане, за да изравните зидарията.

Первази и таванни корнизи

Первазите, които са свързани помежду си в ъглите, обикновено се движат около пода. Същият принцип се използва при закрепване на декоративни ленти към тавана. Идеалният спомагателен инструмент е митралната кутия, която е придружена от подходящ цилиндричен трион.

  • Прочетете още - Изрязване и съединяване на корнизи
  • Също така прочетете - Митре нарязани ъгли на стиропор
  • Прочетете също - Прикрепване на финални корнизи към ъглите на плочките

Преди да прикрепите ъглови ленти, полезно е рязане с груба дължина. Дължината на пръта винаги трябва да бъде поне толкова, колкото е външният ръб на скосяването. Нарязва се навътре под ъгъл от 45 градуса с конус.

Външни и вътрешни ъгли

Нормалните ъгли на помещенията могат да се наричат ​​вътрешни ъгли. Митрата на двата края на лентите "създава " пространството, за да позволи на двата крайни ръба да се срещнат с триъгълни скосявания. Краищата на лентите образуват прав ъгъл. По-дългата страна е от вътрешния ъгъл, а по-късата е обърната към стаята.

В случай на външни ъгли, като еркери, комини, издатини на стени, стълбове и ъглови стълбове, формоването „обгражда“ зидарията. Наклонът трябва да бъде монтиран в обратна посока. Колкото по-дълга страна е отвън, толкова по-къса отвътре.

Съберете и персонализирайте

Почти никаква зидария не образува точно прави ъгли в ъглите. Най-изгодно е, ако отделните разфасовки в ъгловите ленти са направени "върху обекта". Монтажът може да бъде подкрепен от следните коригиращи мерки:

  • Преточване на триона и нарязаните повърхности
  • Запълване на наклонената фуга с лепило или глина за моделиране
  • Поставете обща корица

Структура и форма на митралната кутия

Митрата е U-образна дървена рамка, която има от двете страни направляващи прорези. Те са подравнени под ъгъл от 45 градуса, в който е поставен режещият диск. Декоративната лента, която трябва да се реже, се поставя на дъното на "U ". След поставянето на режещия диск в двата направляващи прореза, се прави точен разрез под прав ъгъл.

Съвети и трикове Повечето ленти имат асиметрични профилни форми. Чрез рязане и рязане „на място“ вие също така избягвате да обърквате посоката на рязане.