Благородна и елегантна: дизайнът на балкона е много модерен

Рустик стилът на селската къща не е подходящ за всеки, модерен балконски дизайн също може да бъде много уютен. Настоящите дизайни се характеризират с ясни линии и хармонични цветове, но силните цветни акценти и закачливите детайли също се търсят като визуални акценти. Разгледайте с нас възможностите на модерните стилове!

Мебели от поли ратан до пластмаса и масивно дърво

В модерния дизайн на балкона все още са желани всички материали, които съчетават комфорт, функционалност и естетика. Понастоящем много собственици на балкони избират мебели от полиратан, тъй като материалът е особено лесен за поддръжка и устойчив на атмосферни влияния, а също така осигурява приятна атмосфера в хола.

  • Прочетете също - котешки стълби за балкона: най-красивите модели
  • Прочетете още - Пръскаща украса за любителите на водата: фонтанът на балкона
  • Прочетете също - По-лесно от очакваното: Изградете сами фонтан за балкона

Мебелите от полиратан са изработени от здрава пластмасова мрежа, но на балкона могат да се използват и други форми на пластмаса. Какво ще кажете например за извити столове в минималистична форма, които се адаптират чудесно към формата на тялото?

Масивното дърво също е устойчиво на трайни атмосферни влияния, ако се боядисва редовно. Модерните дървени мебели не се губят в закачливите детайли, а пленяват със своя изчистен и елегантен дизайн. С правилната тапицерия фините мебели от масив изглеждат прекрасно модерни!

Декоративни тъкани за модерен балконски дизайн

Текстилът придава на външната зона особено домашна атмосфера. Висококачествените външни възглавници и тапицерии често са много устойчиви на атмосферни влияния и не е задължително да се внасят, когато вали. Много комплекти мебели от полиратан за балкона вече са оборудвани с такива възглавници.

В допълнение към възглавниците и възглавниците, има и някои други специални текстилни тераси, които могат чудесно да подобрят външната седалка. Ето някои от най-популярните примери:

  • Външни торбички за боб
  • Балконни завеси
  • Хамак, изработен от устойчив на атмосферни влияния материал
  • Външни килими с изтъкан вид
  • гъвкави опънати сенници за вертикална и хоризонтална слънцезащита

Така става наистина уютно на модерния балкон!

Много съвременни балкони имат и камина, например под формата на голям пожарен басейн или модерна камина. Благородните камини, захранвани с биоетанол, не се нагряват много, но поне стоплят сърцето.

Съвети и трикове Пожарната кошница също става все по-популярна, като въглищата или трупите се пълнят в метална мрежа. Този тип модерен балконски дизайн разкрива пълния си ефект най-късно, когато се стъмни!