фрезова неръждаема стомана: така работи

Методите на смилане са един от стандартните методи в металообработването. Въпреки това, не всеки метал не може да бъде смлян. Това е особено вярно за стомана и неръждаема стомана. Ако все още искате да мелни неръждаема стомана като подобрение на дома, особеностите на съответната сплав са огромни.

Неръждаема стомана, която не е равна на неръждаема стомана

Неръждаемата стомана често се приравнява с неръждаема или неръждаема стомана. Не е задължително да е неръждаема стомана. По-скоро етикетът неръждаема стомана информация за определени минимални изисквания в сплав. Съдържанието на железни аварии като фосфор и сяра може да не е по-високо от 0.025% съгласно DIN EN 10020.

  • Също така прочетете - теглото на типичните компоненти от неръждаема стомана
  • Прочетете също - декалиране от неръждаема стомана
  • Също така четете - магнетизиране от неръждаема стомана

Най-честите неръждаеми стомани в подобряването на дома

В повечето от благородните стомани, с които те трябва да направят като подобрение на дома, тя ще бъде неръждаема стомана от неръждаема стомана. Ето най-често срещаните сплави:

  • 1.4300 (V2A)
  • 1.4401 (V4A)

V4A е допълнително устойчив на солена вода и хлорид-съдържаща среда. Въпреки това, дори и с тези неръждаеми стомани, твърдостта може да варира. Вие определено се нуждаете от много висококачествени машини и фрезови глави до мелницата най-конвенционалните неръждаеми стомани. Важно е обаче, че при закупуването на неръждаема стомана винаги информирайте за твърдостта, за да се определи дали и които фрезоване за смилане е подходящо за неръждаема стомана.

Фрезоване от неръждаема стомана - мелницата

Първо, фрезната машина за металообработване трябва да бъде подходяща. Фреза, проектирана на дърво, е напълно неподходяща. Така че обърнете внимание на висококачествена фреза машина, със стомана и неръждаема стомана може да се смила. Също така е за предпочитане автоматичното смазване на охлаждащата течност по време на смилане.

Подходящи фрезови глави за сплави от неръждаема стомана

Но фрезовите глави трябва да имат съответни свойства. За предпочитане се използва с кобалт сплав HSS фрезови глави тип VA (фрезови глави HSS-CO тип VA). В този състав фрезовата глава пренасочва топлина по-добре. Ако не е твърде твърда неръждаема стомана, все още е възможно фрезоване HSS тип N, но животът на услугата ще намалее значително.

Експлоатационния живот в зависимост от задачата за смилане

С споменатите фрезови глави можете също да се натрупате. Ако само искате просто, главата на смлян фрезоването може да бъде достатъчна, но услугата ще бъде съкратена. Трябва обаче да се спомене, че експлоатационният живот винаги е съкратен по време на груб.

В крайна сметка, професионалното смилане на детайла от неръждаема стомана винаги е компромис с производителността на живота и обхващането. Колкото по-висок е чипът, толкова повече се намалява експлоатационният живот, който в крайна сметка представлява проблем с разходите.

Фураж и скорост на рязане

При рязане на скорост с HSS фрезови глави трябва да се зададе около 10 до 14 m / min. Храната е съответно ниска според твърдостта на неръждаема стомана. Не забравяйте да забележите, когато фрезоване от неръждаема стомана охлаждането по време на смилане. За предпочитане, трябва да премахнете всички данни въз основа на спецификацията на настоящата неръждаема стомана от ръчен метал на масата.

Съвети и трикове По същия начин трябва да се управляват по подобен начин в друга механична обработка, като смилане или пробиване на лист от неръждаема стомана. Тя може да бъде полезна в твърди сплави, за да предаде работата по металообработваща компания в своя регион, тъй като цената на материалите са причинени от относително ниския експлоатационен живот на пробивните и фрезови глави при обработка на неръждаема стомана.