Огънете тръби от неръждаема стомана

Тръбите от неръждаема стомана се огъват по-лесно, отколкото се очаква с материала. Огъването на теглене се използва с външен диаметър от шест до 28 милиметра. Тръбите от неръждаема стомана обикновено са твърде твърди за огъване в челната част и са склонни към нечисти резултати от огъване.

Издърпайте огъване от неръждаема стомана

Машини за огъване с огъване на челото "натиснете " огъването във вмъкнатата метална тръба и "изпъкнете " го от посоката на страната на вътрешния радиус. Тази техника на огъване е много подходяща за по-меки метали като мед, но не и за твърди метали като неръждаема стомана.

  • Прочетете също - Огъване на неръждаема стомана - най-добрият метод
  • Прочетете още - Огъване на медни тръби с правилния минимален радиус
  • Прочетете също - Огъване на изпускателната тръба често последно решение

С огъване при изтегляне тръбите от неръждаема стомана са затегнати в огъващ сегмент от едната страна. Така наречената гъвкава обувка действа като контра лагер. Приложената сила се разпределя равномерно върху горната страна на завоя и тръбата от неръждаема стомана се "сгъва" все повече в ъгъла на огъване. Докато "дърпате" огъващия сегмент по-нататък, тръбата се притиска непрекъснато и парче по парче върху кръглата опора за огъване.

Огъване на тръби от неръждаема стомана с помощта на процеса на изтегляне

  • Тръби от неръждаема стомана
  • Възможно фин чакъл пясък
  • Клещи за чертане или
  • Машина за огъване на черта
  • Флекс или ножовка

1. Нарежете тръби

Преди огъване донесете тръбите от неръждаема стомана да бъдат огънати до необходимата дължина на конструкцията или монтажа с гъвкав или ножовка.

2. Отворете огъващата машина или клещи

Отворете огъващата машина, като отворите дръжката, за да освободите пътя до огъващия елемент.

3. Вмъкната тръба от неръждаема стомана

Поставете тръбата от неръждаема стомана върху огъващия сегмент според вида на огъващата машина.

4-ти. Затворете затягащата челюст

Заключете тръбата от неръждаема стомана в съответствие с инструкциите за експлоатация на производителя на машината със заключваща се затягаща челюст.

5. Задайте ъгъла на огъване

С много машини за огъване можете да зададете ъгъл на огъване до 90 градуса в гравирана скала. За по-големи ъгли изберете 90 градуса за първия завой.

6-то. Издърпайте през гъвкавата дръжка

Издърпайте здраво и равномерно дръжката на огъващата машина в посоката на огъване. След като се направи огъването, отворете затягащата челюст и извадете тръбата от неръждаема стомана.

7-ми. Тръба за пълнене

За завои над 90 градуса трябва да отворите огъващата машина и да поставите тръбата от неръждаема стомана отново.

Съвети и трикове Поради своята твърдост тръбите от неръждаема стомана имат само лек ефект на пружиниране. Превишете ъгъла, който искате, с около един процент, за да получите ъгъла, който искате. Тръбите от неръждаема стомана, пълни с фин чакълен пясък, обикновено имат нулеви толеранси и са защитени срещу грешки при огъване.