Внимателно се грижете за мивката от неръждаема стомана

Неръждаемата стомана е почти идеален материал за мивка. Докато много керамични и пластмасови мивки избледняват или пожълтяват с времето, неръждаемата стомана остава почти незасегната от подобни атаки. Но дори и неръждаемата стомана има своите странности, които могат да бъдат компенсирани с нежна грижа. Независимо дали е варовик или грес, по този начин почиствате и поддържате мивка от неръждаема стомана.

Шикозна повърхност - чувствителна към мазнини и вар

Можете също така да видите всеки пръстов отпечатък върху мивка от неръждаема стомана. Остатъците от сапун и варовикът на повърхността са още по-лоши. Особено варовикът е трудно да се отстрани без търкане. С остатъци от сапун и мазна мръсотия собственото ни нетърпение често е решаваща причина за надраскване на мивката.

  • Прочетете също - мивка от неръждаема стомана или керамика?
  • Прочетете също - Инсталиране на мивка от неръждаема стомана
  • Прочетете също - мивка: керамика или неръждаема стомана?

Почистване - но нежно и дълготрайно

При неръждаемата стомана е важно никога да не използвате абразивна гъба или драскотина по повърхността. Тогава можете също толкова лесно да оставите мръсотията или варовика, тъй като това е така, защото резултатът е също толкова грозен. Ето няколко нежни почистващи агента, които се грижат едновременно.

  • Полираща паста (22,49 евро на Amazon *)
  • Микрофибърна кърпа
  • Течност за почистване
  • оцет

Полираща паста за неръждаема стомана

Сега има много ефективни полиращи пасти за повърхности, изработени от неръждаема стомана. Това също почиства повърхността едновременно. Повечето от тези пасти премахват мазнини и варовик в едно и дори премахват малки драскотини. Въпреки това, подобно на автомобилния лак, трябва да вложите малко мускулна мазнина в работата. Но имате и леко запечатана повърхност, която остава красива много по-дълго.

Микрофибърни кърпи

Докато не е варовик, можете да почиствате мивката от неръждаема стомана много лесно и бързо с влажна кърпа от микрофибър. Ако на повърхността има малко грес, можете да поставите малко пръскане на течност за миене върху кърпата.

Варовикови отлагания

Най-добре е да използвате оцет за варовикови отлагания, които се образуват около чешмата. Можете също така да накиснете микрофибърна кърпа с оцет за това. Важно е оцетът да се измие добре след почистване.

Съвети и трикове Трябва да миете в мивка от неръждаема стомана с пластмасова вана. Това ще предотврати твърде много драскотини от прибори за хранене и тенджери. Освен това не трябва да оставяте консерви от ламарина върху мивката, а капаците на консерви и бурканчета за конфитюр ще повредят повърхността на мивката. Само след няколко часа лекият филм от ръжда може да причини трайни повреди на мивката от неръждаема стомана.