Приготвяне на вода от скъпоценни камъни - какво трябва да имате предвид?

Водата със скъпоценни камъни е особено енергизирана и информирана вода. Въпреки това са необходими известни познания и правилен подход при приготвянето на вода от скъпоценни камъни. Следователно тази статия предоставя информация за най-важните основи.

Скъпоценни камъни вода като лечебен метод

Според много езотерици водата със скъпоценни камъни помага да се освободят енергийните и кармични блокажи в тялото. За целта трябва да се пие в достатъчно количество.

  • Прочетете също - Как да направите деминерализирана вода - как работи тя?
  • Прочетете също - Приготвяне на алкална вода сами - как работи тя?
  • Прочетете също - Приготвяне на жива вода сами: Вие имате тези възможности

Ефектът не е научно признат и не може да бъде проверен според принципите на западната наука. Това е чисто енергичен лечебен процес.

Само някои скъпоценни камъни могат да бъдат научно доказани, че могат да отделят токсични или вредни вещества с течение на времето, когато са поставени във вода. Така че не всеки вид скъпоценен камък може да се използва за производството на така наречената каменна вода.

Пригодност на камъните

В кръговете на лечители на скъпоценни камъни има изпитани основни смеси и изпитани методи за прехвърляне на енергията на "лечебните камъни" във водата.

Това може да стане чрез кипене, но също и чрез поставяне на камъните във вода или чрез поставяне на стъклени флакони, съдържащи подходящия каменен материал.

Всеки вид камък има различен ефект върху човешкото тяло. Камъните винаги трябва да се избират според индивидуалната конституция и съответните проблеми. Това също изисква опит.

"Зареждане " на камъните

Всеки скъпоценен камък трябва да се поставя на слънце от време на време, за да се поднови лечебната му енергия, която той отделя във водата. Обикновено се изисква зареждане на слънце за повечето камъни поне на всеки два до три дни, за да влязат в сила.

Хигиенни аспекти

Камъните, които се поставят във вода, трябва предварително да бъдат добре почистени. Почистването под течаща вода, както често се препоръчва, в някои случаи може да бъде недостатъчно. Важно е да се избягва микробите да се натрупват върху камъните, които след това се прехвърлят в големи количества във водата и могат да се размножават върху камъните безпрепятствено.

Съвети и трикове За да „съживите“ водата, можете да поставите чист скален кристал във водата. Твърди се, че отново дава на водата естествената си, бистра енергия и изтрива "отрицателното програмиране ", което водата е поела.