Ефективна и устойчива - вятърната турбина в еднофамилен дом

В наши дни изборът на устойчиви енергии е безброй - нищо чудно с нарастващите цени на енергията и по-голямата екологична осведоменост. В тази статия ще научите как можете да генерирате електричество с частна вятърна турбина и дали си струва да я закупите.

Как изглежда вашата собствена вятърна турбина??

Модерните вятърни турбини за еднофамилни къщи убеждават с прост, незабележим екстериор и са монтирани на покрива. Роторът е разположен в кръгла кутия, която винаги се върти към съществуващата посока на вятъра. Оборотите на ротора се преработват в електричество с помощта на генератор, точно както при конвенционалната вятърна турбина. Това може лесно да се настани в мазето или складово помещение.

  • Прочетете също - Правилно модернизиране на семейното жилище
  • Прочетете още - Доставка на енергия в еднофамилни домове - заключението
  • Прочетете още - Пожарна защита в еднофамилни домове

Силна зависимост от местоположението

Добре известно е, че повечето устойчиви енергии зависят от съответното местоположение. В случай на вятърни турбини обаче тази зависимост е особено изразена, тъй като само няколко региона са "снабдени" с достатъчно вятър, за да направи тази система печеливша. Дори фотоволтаичните системи са по-безопасни в този смисъл, тъй като те произвеждат енергия дори когато има слаба слънчева радиация.

Кога си струва вятърна турбина??

Вятърните турбини са особено популярни в Северна Германия, предимно в крайбрежните региони. Причината: Силният, чест вятър гарантира, че системите бързо се изплащат, снабдяват домакинството с електричество и в много случаи дори произвеждат излишно електричество. Можете да продадете това срещу такса от 9,1 цента за kW - полезен бизнес.

Изкупните цени на вятърна турбина първоначално са по-ниски от очакваните: с начални цени от около 3.000 евро е значително по-евтино от сравними енергии, но се препоръчват системи с по-високо качество поради тяхната по-голяма трайност и по-добра стабилност.

Други приложения

Вятърната турбина в еднофамилна къща не е задължително да се използва за директно производство на електроенергия, но може да поеме определени подзадачи на електроенергийната система, като подготовка на топла вода. Ако се интересувате от такава система, трябва да потърсите индивидуален съвет, за да намерите най-разумното приложение.

Съвети и трикове Сравнете различните модели на вятърна турбина и изберете ефективен и висококачествен модел. Инвестирането в евтини и евентуално по-лоши системи може да причини проблеми само след няколко години и да развали забавлението от зеленото електричество.