дъб мебели Restorse правилно: какво трябва да се обмисли?

Старите мебели, изработени от дъбова дървесина или други видове дървесина, все още са много популярни днес. Особено дъб мебелите се считат за трайни и са въплъщение на дълголетие и стабилост, достатъчно причина да се справят с възстановяването на такива мебели.

Какво трябва да имате предвид при възстановяването на мебелите

През годините мебелите могат да бъдат върнати в нов блясък чрез възстановяване и по този начин значително надстройка. Въпреки това, има някои умения и знания. По този начин старите мебели са не само красиво подготвени, но и правилно възстановени. По този начин материалната стойност на мебелите е значително увеличена. Въпреки това, можете да правите и някои неща погрешни и по този начин да намалите стойността. За някои неща трябва да обърнете специално внимание на възстановяването:

  • Започнете с най-простите мебели с възстановяването.
  • Премахване на стари слоеве или цветен остатък само с подходящи средства.
  • Когато работите с химикали, трябва да отворите стаята добре.
  • Когато изваждате старите слоеве на боя, вървете много внимателно, за да избегнете повреда.
  • Използвайте само подходящи резервни части и съвпадение на цветове за работа.

Как да извършите възстановяването

Първо, става дума за премахване на стари цветни остатъци или няколко от слоевете за боя. Особено стари мебели често вече съдържат няколко слоя цвят, както и други остатъци, които внимателно, но все пак трябва да бъдат отстранени възможно най-добре. Тук, например, нитрото разреждане, с помощта на кои стари цветове могат да бъдат разпуснати само и след това премахнати. Но след изваждане на старите слоеве на боя, вървете много внимателно, за да не причините драскотини в дървото. Също работят в посока на зърното. Същото се отнася и за шлифоването, което може да се извърши с абразивна хартия с различни зърноци (например 180 зърно). Не работят твърде дълбоко в материала.

Последващата картина

Преди да приложите боята, винаги трябва да редактирате дъб мебелите с шкурка, за да ограничите повърхността. Използвайте подходящи лакове за дъб мебели. Ако е необходимо, консултирайте се със специална търговия. Ако искате да нанесете полски, използвайте изключително подходящи средства и ги нанесете на мека кърпа.