декал яйчен печка - така че отивам най-добре

Трудната вода и депозитите на валежите са голям проблем в много области на Германия. Почти всички кухня и домакински уреди трябва да бъдат редовно да се отказват. Как най-добре да направите това в печката за яйца и какво да търсите, прочетете тук.

Лимски депозити в кухненски уреди

Варните депозити, дължащи се на твърда вода от линията, стават проблем, когато водата се нагрява над 60 ° C. От тази температура вар започва твърдо от водата. След това съхранява много повърхности.

  • Прочетете също - Използвайте правилно яйцата: ръководство
  • Също така четете - яйчна печка: маса за количеството вода
  • Прочетете също - чист готварска печка - така че трябва да продължите

Вече депозираните варови слоеве винаги създават нови кристализационни точки, където по-варните депозити след това. Следователно редовното премахване е толкова важно да се избегне този ефект.

Силните варовикови депозити също оказват влияние върху работата на печката на яйцата. Отоплителната мощност на печтата на яйцата намалява, в същото време енергийната консумация се увеличава съвсем ясно.

Животът на устройството намалява и печката за яйца се изключва всеки път преждевременно. Благодарение на променената топлинна мощност, зададените стойности вече не са правилни, тъй като електрониката е настроена на функциониращ нагревателен елемент. Ето защо отстраняването на вар е почти незаменим на редовни интервали.

Вар отстраняване на яйце

Проблемът с ябълката обикновено е най-вече ограничен до водната купа. Особено проблематично тук е, че варните депозити с течение на времето също изгарят - и след това са особено трудни за отстраняване.

Честотата на премахване зависи от количеството на отлагания, които могат да бъдат открити в отоплителната обвивка. Разбира се, това ще бъде оптимално, всички бугери, които виждате след изтичането на контейнера, веднага се изтриват. Това избягва вече изключително калциране.

Почистващи консумативи

Най-добрите почистващи препарати срещу вар са домашни средства:

  • оцет
  • Ацетик
  • лимонена киселина

оцет

Оцетът може просто да бъде поставен в купата и да си тръгне. След това изплакнете и измийте добре. При изгорени инкрустиции може да се загрее оцет до малко преди точката на кипене и да я остави в горещото състояние до него

Ацетик

Есенцията трябва винаги да се използва само с вода, разредена. Оптималното съотношение е 3: 1 (3 части вода, част от оцетната есенция). Esside Essence често действа по-добре от оцета, тъй като съдържа по-чиста оцетна киселина и по-малко добавки.

лимонена киселина

Прахът на лимонена киселина може да се смеси след опаковане с вода и да се използва като оцет. Но се уверете, че лимонената киселина не влиза в контакт с пластмасови части.

Съвети и трикове винаги обръщайте внимание на чувствителното покритие в дъното на отоплителната обвивка по време на отстраняването на вар и затова се въздържат от силно почистване, агресивни продукти за отстраняване или почистване на надраскване.