Почистване на бойлера за яйца - така трябва да продължите

Тези, които се грижат за кухненските си уреди, удължават живота си. Редовното почистване е от съществено значение. Прочетете тук как най-добре да почиствате печки за яйца, за какви неща да внимавате и защо е важно премахването на котлен камък.

Грижа за котела за яйца

Яйчните котли сами по себе си са доста лесни за грижи и също не са много трудоемки за почистване. След употреба трябва да се почистват редовно следните части:

  • Прочетете също - Правилно използване на бойлер за яйца: Ръководство
  • Прочетете също - Яйчен котел: Таблица за количеството вода
  • Прочетете също - Почистване на пластмасови мебели и как да го направя
  • случаят
  • корицата
  • вътрешността на котела за яйца и нагревателната плоча
  • снасяне на яйца

Преди почистване винаги трябва да изключвате котела за яйца от електрическата мрежа и да го оставите да се охлади напълно. Само когато вашият бойлер за яйца се охлади напълно, трябва да започнете да го почиствате.

Почистване на корпуса

Можете просто да избършете корпуса с влажна кърпа, потопена в сапунена вода и изцедена. Уверете се, че парцалът не е прекалено мокър - готварските печки са електрически уреди. Никога не потапяйте устройството във вода. Упоритите замърсявания, като напръскване на мазнини от готвенето, могат да бъдат отстранени с оцет.

Почистване на капака

Можете да почистите капака по същия начин, както почиствате корпуса. Можете също да поставите капака в съдомиялната машина. Обикновено производителят посочва в инструкциите за експлоатация дали частите на печката за яйца могат да се почистват в съдомиялната машина. Ако няма такова указание, че е безопасно за миене в съдомиялна машина, не трябва да го почиствате в съдомиялната машина, за да бъде на сигурно място.

Почистване отвътре

В никакъв случай не трябва да използвате агресивни или драскащи почистващи препарати тук. Нагревателната плоча обикновено е с покритие и много деликатна. Избягвайте да ги драскате на всяка цена.

По-късно варовикът може да се натрупа върху драскотините, а вътрешността след това се влага много бързо. Ако забележите варовикови отлагания или остатъци от изгарял варовик, трябва да декалцирате бойлера за яйца.

Почистване на снасянето на яйца

Снасянето на яйца обикновено е направено от пластмаса. В много случаи е безопасно за миене в съдомиялна машина. Уверете се обаче, че производителят действително посочва това в инструкциите за експлоатация. Ако няма такава индикация, трябва да почистите снасянето на яйца на ръка, за да сте на сигурно място.

Съвети и трикове Редовното отстраняване на котлен камък също е важно за правилното функциониране на устройството. Калцифицираните устройства вече не се загряват правилно, прегряват по-бързо и се чупят по-бързо. Те също изискват много повече електричество от чистите устройства.