Канализация с проблем с въздуха и как да се реши

Ако дренажът има проблем с въздуха, това обикновено се забелязва от досадни шумове като буболене. В повечето случаи водата вече няма да се оттича правилно, поради което трябва да действате бързо.

Когато канализацията има проблем с въздуха

Запушването на канализацията е много неудобно, особено ако има по-големи проблеми, отколкото просто досадни шумове. Често това е силно буболене, което се случва, когато водата се оттича, когато в канализационната тръба се образуват въздушни мехурчета, които се изпразват през канализацията с ясно чуващи се шумове, за да се отстрани проблемът. Тези силни шумове често възникват, когато трябва да се източи голямо количество вода. В този случай запушванията в канализацията могат да бъдат много неприятни, например поради силно разтваряне на въздушни мехурчета и разплискване на вода. Освен това надигащата се вода или въздухът във въздушните мехурчета могат да създадат неприятни миризми.

  • Прочетете също - Поправяне на канализация
  • Прочетете също - Как да разхлабите мазнините в запушения канал
  • Прочетете също - Позволено ли е да се излива вряща вода в канализацията?

Какво да направите с оттичането в такъв случай

Силните шумове или проблеми с въздуха в канализацията почти винаги се дължат на замърсяване или запушвания. Това е особено вярно, когато водата вече не може да се оттича достатъчно бързо. Можете да използвате следните инструменти за отстраняване на такова замърсяване или запушвания:

  • механични почистващи средства за тръби
  • химически почистващи препарати
  • Помощни средства като спирали
  • Демонтаж и почистване на тръбните секции

Там, където често възникват проблеми с канализацията

Проблемът често е директно в канализацията, например в сифона, който в повечето случаи може да бъде отстранен и почистен старателно без проблеми. Такова почистване е напълно логично, тъй като не е необходимо да използвате агресивни химически почистващи препарати и пак можете да го почистите перфектно, така че водата да може по-късно да се оттича отново без проблеми или шумове. Важно е само да поставите кофа или купа под мястото на мивката или кухненската мивка, така че всякакви остатъци от вода да могат да се оттичат. След това сифонът може да се освободи от груби замърсявания и след това да се изплакне под течаща вода и след това да се постави отново.

Решете други видове запушвания

Ако не е възможно да се отстрани тръбната секция, можете също да използвате механични и химически почистващи препарати за дренаж, за да премахнете замърсяването. Необходимо е само да се възложи на ВиК фирма в изключителни случаи.