Инсталирайте клон в дренажна тръба

Понякога е необходим допълнителен клон за друга канализационна връзка. Благодарение на модерните съединителни системи можете сами да направите такава връзка. Тези клонове се предлагат за различни видове канализационни тръби отвътре и отвън.

Сглобете клони за дренажни тръби в различни дизайни

Клонове за канализационни тръби, монтирани вътре или отвън, се предлагат в голямо разнообразие от дизайни. Трябва да ги знаете, за да можете правилно да изберете връзката, необходима за вашата фидер. По време на инсталацията трябва да обърнете внимание на следните неща:

  • Прочетете също - Разхлабете отлаганията в дренажната тръба
  • Прочетете също - Извадете восъка в канализацията
  • Прочетете също - Ръждясала дренажна тръба върху мивка
  • изберете подходящия клон за сиви HT тръби или червени KG тръби
  • изберете правилния размер за съществуващата канализационна тръба (например DN 50, 75, 100 или 110)
  • избор на правилния ъгъл (например 45 или 87 градуса)
  • Разрошете малко нарязаните повърхности
  • Оставете малко място по време на сглобяването
  • закрепете тръбата с клона, ако е необходимо
  • Проверете клона за течове след инсталацията

Разлики между клонове HT и KG

HT клонове обикновено се изискват за водосточни тръби, инсталирани вътре, тъй като те също трябва да могат да отвеждат отпадъчните води с високи температури, като вряща вода, без никакви проблеми. Можете да разпознаете тръбите и клоните по сивия материал, който обикновено е полипропилен, материал със специални свойства и добра устойчивост на органични разтвори като основи, киселини или мазни отпадъчни води. Счита се, че канализационните системи, в които например се използват клонове KG, имат особено дълъг експлоатационен живот. Отново това е пластмаса, която е устойчива на различни химикали и която е много издръжлива.

Изхвърлете отпадъчните води с допълнителни тръби, разклоняващи HT

Клоновете позволяват на водосточните тръби да се осигурят допълнителни връзки, за да могат лесно да се свържат санитарните помещения на различни етажи към системата за обезвреждане. Когато купувате подходящите клонове, обърнете внимание на различните ъгли и диаметри.

Използвайте специални клони на труднодостъпни места

Като алтернатива на клоните, които обикновено се използват, можете също да използвате специални тръбни връзки с помощта на адаптери, за които не се нуждаете от специални клони в конвенционална форма. С тези свързващи адаптери се пробива отвор в съответната дренажна тръба, в който след това се монтира допълнителна тръбна връзка по водонепропусклив начин. Тези връзки са особено подходящи, когато канализационната тръба е достъпна само от едната страна и инсталирането на клон е трудно.