Почистете чистачка и я подгответе за употреба

Като решетка за скрепер се използват два варианта на материала. Изработен е или от пластмаса, или от метална тел. Решетките на металната решетка се почистват по-лесно, но с малко предвидливост усилията, необходими за всяка решетка на скрепера, са управляеми. Разбира се, видът боя или лак също играе роля.

Какво се случва на чистачката

Повечето интериорни бои са водоразтворими, което улеснява почистването на инструментите. Боите на основата на разтворител се нуждаят от помощни средства като бял спирт, за да могат да бъдат напълно отстранени.

  • Прочетете също - Старателно чиста и прясно боядисана стара ламперия
  • Прочетете също - нарисувайте дълбок грунд върху боя
  • Прочетете също - Боядисвайте отвътре и отвън с бяла вар

Решетка за избърсване, известна също като ролка или капеща решетка, се използва за равномерно разпределение на боята и лака върху валяка на валяка за боядисване. Излишният агент за нанасяне на покритие се натиска през мрежата и отпада в по-голяма или по-малка степен.

Колкото по-тесни са решетките, толкова по-малко боя или лак ще полепнат по решетките. Друг фактор са свойствата на резбата и филмообразуването и консистенцията на покриващия материал. Някои видове бои, особено от областта на акрила, пластмасата и лака, "нарисуват " отделни мрежи.

Как да спра да рисувам

Преди да използвате чистачката, препоръчително е да "валите празно" валяка, когато ролката е поставена за последен път. Ако от влакната и купчината се появи малко или никаква боя или лак, решетъчната лента за кратко се обръща и няколко пъти се търкаля отзад.

В зависимост от останалия цвят, обръщането и оголването от двете страни могат да се повторят няколко пъти. По този начин боята капе от двете страни на решетките и само минимално залепва. Ако за боядисване е била използвана и четка, решетъчните подпори също могат да бъдат освободени от остатъци от боя с четка.

Финално почистване

Решетката за избърсване, която все още е мокра със свежа боя, може след това да се почисти по следните начини:

  • Водоразтворимата боя се изплаква с струята на душа във ваната или душа
  • Покривните агенти на основата на разтворител се разточват няколко пъти с четка или валяк за боядисване, потопени в бял спирт или друго почистващо средство
  • Нормална домашна четка като четка за съдове улеснява почистването на пръчките, като ги четка от двете страни

След почистване трябва да се внимава да се изсуши добре и старателно.

Съвети и трикове Можете също да почистите алтернативна решетка за боядисване, която сами сте измислили като конвенционална решетка.