Саниране на стар бетонен навес

Счупването, разпадането, разпадането и ръждясването са възможни модели на повреди, които се появяват върху бетонните компоненти. Тъй като навесът може да представлява остра заплаха за хората отдолу, ремонтът трябва да се извърши професионално. Опитните миряни трябва да бъдат абсолютно сигурни какво правят и да премахнат напълно панела предварително.

Бетонът автоматично става крехък

Дори и да звучи малко драматично, не би трябвало да е забавно със свободно окачени и изпъкнали бетонни компоненти. Както беше и става все по-широко в съвременните строителни технологии, един вид саморазрушителен процес може да започне в бетон. Най-зрелищният ефект е така нареченият конкретен рак.

  • Прочетете също - Облечете бетонен навес
  • Прочетете също - Бетонният навес не трябва да бъде скучен
  • Прочетете също - обновяване и поддържане на бетон

Химичният процес зад него, за разлика от мостовете и алеите, рядко играе роля в сградите. Основите на денатурирането и дестабилизирането на бетона обаче са свързани. В допълнение към самия балдахин може да се повлияе и закрепването. Професионалната проверка, включително състоянието на армировката, е от съществено значение.

Видове навес от бетон

По-специално през 60-те години много навеси са направени от бетон. Има два вида конструкции:

  • Сенникът се поставя на стената като кубовиден и се закрепва с анкери
  • Сенникът се състои от отливка с крак, която е зазидана в стената

Изложете, обезпражете и разтворете стомана отново

Казано по-просто, бетонът губи алкалното си ниво с течение на времето и защитата на стоманената армировка срещу корозия се губи. Ръждата армировъчна стомана трябва да бъде обезчистена възможно най-старателно. Това става механично с чук, длето и телена четка.

След това оголената открита стомана се боядисва с антикорозионна защита. И накрая, за запълване на люспите и дупките се използва силно алкална шпатула за ремонт на бетон. Ремонтният хоросан трябва да бъде добре съчетан и приспособен към съществуващия бетон.

Полагането и въвеждането на бетонния пълнител се извършва в отделни слоеве, които не трябва да са по-дебели от два сантиметра. След като текущият слой е достатъчно затегнат, може да се приложи следващият. Общото правило е да се нанесе първият слой, така че да е лесно да тече, да се включат средните слоеве с вискозна консистенция и да се изравни и изглади крайният повърхностен слой с кремообразен вискозитет.

Съвети и трикове Когато ремонтирате "скелета " и облицовате навеса, можете да уплътните бетона с битумен лак за покрив или фасадна боя за двойна сигурност.