Външната мазилка трябва да реагира специално на дъжд

Централна точка в защитата на сградата е редовният дъжд, който удря фасадата. От ситен дъжд до проливен дъжд, стресовете с различна интензивност се появяват отново и отново. Дали външната мазилка изпълнява надеждно своя защитен ефект срещу дъжд зависи от правилната обработка.

Дишане или затворен слой мазилка

Качеството на външната мазилка стои или пада с нейната професионална и подходяща обработка. Тъй като дъждът може да причини различна степен на проникване на влага, той трябва или да гарантира пълно "блокиране", или да има дифузионна способност, която регулира водния баланс в зидарията и външната мазилка.

  • Прочетете също - Нанасяне на външна мазилка върху стиропор
  • Прочетете също - външна мазилка върху тухлена зидария
  • Прочетете също - външната мазилка замръзна твърде рано

Външната мазилка върху къщата трябва да се нанесе със съответната дебелина. В зависимост от вида на мазилката, тя има две свойства, когато става въпрос за дъжд:

1. Минералната мазилка се дифузира и отново изсъхва след намокряне. Освен това позволява на зидарията да изсъхне.

2. Мазилката от синтетична смола запечатва зидарията или фасадата и позволява на дъжда да изтече и да капе.

Боядисването на външна мазилка може да повлияе на нейното поведение в случай на дъжд. Накисването дори при силен дъжд може да бъде намалено от лотосовия ефект на боя.

Мазилката, наситена с вода, може да се счупи

Когато се нанася текстурирана мазилка върху фасадата, целевият механичен дизайн на повърхността също помага за по-бързото отклоняване на дъждовната вода. Това е особено полезно при нанасяне на минерална мазилка, за да се запази дишането в „по-здравословен“ диапазон.

Ако външната мазилка никога не изсъхне напълно на отделни места и дори може да изтегли влага, тя рано или късно ще се отдели от стената, когато вали. Външната мазилка трябва да бъде запечатана само ако причината за влагата е отстранена.

Дъждът не трябва да прониква в концентрирана форма на отделни места

Щетите като дупки и пукнатини донесете външната мазилка "объркан". Проникващата дъждовна вода се събира между зидария и мазилка и може да доведе до недолепване, което може да замени мазилката.

Ако поведението на сушене на открито мазилка не работи правилно след дъжд в студени сезони и без замръзване, твърде много замръзнала вода се движи и на мазилката и на.

Съвети и трикове в почти всяка сграда и ситуация на къщата има "метеорологични сайтове". Тук товарът през дъжд може да бъде много по-интензивен, отколкото за облицовъчни места. Помислете дали работите, когато мазилката с различна и подходящо изпълнена външна мазилка.