Обновете тухлена къща възможно най-естествено

Изгорелите камъни са сред най-старите строителни материали, познати на човека. При обновяване и обновяване основният акцент е върху поддържането на "естествените " свойства. Модерни и особено изкуствени материали не трябва да се използват в тухлената къща, ако е възможно. Това се отнася за боя, бетон, мазилка и цимент, да не говорим за стиропор.

Тухли, клинкер и тухли

Тухлите са изгорена глина или глинени тухли, които могат да имат други минерални компоненти. Те също се наричат ​​тухли или тухли. Най-вече монтираните на външната обвивка се състоят от по-високи температури, които изгорят клинкер. Тяхното високо силикатно съдържание ги прави по-устойчиво противодействие, включително замръзване.

  • Прочетете също - реална или фалшива язовир за тухла
  • Прочетете и - изграждане на тухлена къща - какво говори за това, което е срещу него?
  • Също така прочетете - тухлената вътрешна стена - оформен елемент

Дифузионните стени на тухлена къща толерират с други дифузни строителни материали. Дори по време на язовири, дифузните и идеално минерални материали са правилният избор. Следните строителни материали не са подходящи за рехабилитация:

  • Следа
  • Циментов разтвор (7,65 € в Amazon *)
  • гипс
  • Уплътнителни бои
  • Пластмаси от всякакъв вид

В допълнение към дифузията не трябва да се нарушава разширяващата способност на зидарията и отделните камъни. Варовият хоросан е идеален като фугираща смес (6,99 евро на Amazon *) .

Стабилизираща пръстенова греда като основа на покрива

На зидарията може да се постави бетонна пръстенна греда, изчислена от строителния инженер. Той поддържа издръжливостта на всички външни стени на тухлената къща и формира стабилна опция за закрепване и закрепване на двускатния покрив.

Ако тухлената къща е двукорпусна конструкция, изолацията може и трябва да бъде продухана предварително, обикновено отгоре.

Баланс на влагата и оттичане на вода

За разлика от плътната и водонепропусклива изолация на периметъра върху и върху бетон, принципът на тухлената къща е да отклонява водата възможно най-старателно и възможно най-далеч от зидарията. В зависимост от местоположението и парцела трябва да бъдат изградени по време на ремонтни процеси и дренаж във всички страници на къщата.

Дъждовната вода, изработена от Raincripees, трябва да бъде получена с понижения, чийто изход, монтиран толкова далеч от зидажа, съответно одобрение, което позволява план, изисква повече усилия от другите wallworks. При полагане трябва да се мисли и за добре достъпни ревизионни отвори, за да се даде възможност за по-късно почистване и ремонт.

Съвети и трикове Обърнете внимание на разпространението в избора на цветове и праймери, които ги променят чрез изтриване. Тухлена къща може да реагира много чувствително към ограничена свобода и да започне бързо да "пот".