Покривът от ламарина получава достатъчна звукоизолация чрез безупречен монтаж

Дъждът и вятърът са двете причини за силните звуци, издавани от ламаринен покрив. Фонов шум не може да бъде предотвратен, когато вали, но дори относително малки и правилни интервенции намаляват значително нивото на шума. Това се отнася и за звукоизолация срещу вятър и бързи температурни колебания.

Валежи, температура и вятър

Много строители и собственици на къщи се отказват да изберат ламаринен покрив, защото се страхуват от развитието на шум, включително шум и шум. Разбира се, ламариненият покрив издава шумове, когато вали, които други покривни материали като керемиден покрив не издават. При професионален монтаж нивото на шума винаги е на умерено ниво, без специална шумоизолация на ламаринен покрив.

Следните три причини са отговорни за шумния ламаринен покрив:

  • Валежи като дъжд и градушка
  • Пориви, течения и вятър
  • Внезапни и бързи температурни промени

Валежите удрят ламарината, което създава фонов шум. При безупречен и оптимален монтаж на покрива нивото е под законоустановената максимална граница за шум от пътното движение от 49 децибела през нощта.

Когато вятърът духа през неблагоприятни кухини, канали и прорези, той може да започне да подсвирква. Втората класическа причина за шума са разхлабените закрепвания и връзки, които карат елементите от ламарина да тракат.

Ако външната температура се промени бързо, например когато гръмотевична буря се вдигне или когато слънцето грее през зимата, ламарината на покрива започва да се напуква, когато се разшири или свие.

Развитие и разпространение на звука

Шал се радва на резониращи тела, които използва като мембрана, за да се усили. На ламаринен покрив звуковите вълни използват всеки подвижен компонент, за да се усилват. В допълнение, възпроизвеждане на звук в твърди тъкани, така наречените звукови мостове.

Подробни метални покривни елементи, правилно прикрепени към всеки сайт, инжектираха резонанса чрез вибрации и образуват достатъчно шумоизолация. Отделящи средства за закрепване, направени от каучук или други звукови вълни, блокират миграцията на звука поради твърди компоненти.

Всички точки на контакт между листова метал и подструктурата трябва да бъдат отделени и все още да се фиксират листовия метал. Вече лесно разхлабване на отделни винтове може да увеличи изключително нивото на шума.

Съвети и трикове неизбежният основен шум на покрива на калай може да бъде повлиян чрез избор на форма на метални елементи. Гладкият лист е най-силният, листов метален профил и трапецовиден лист, който се развива по-ниско ниво на шума.