Правилно изолирайте ламаринен покрив след това

Старият ламаринен покрив също може впоследствие да бъде изолиран срещу шум и за задържане на топлина. Трябва да се вземат предвид същите физични свойства, които също са важни при изолирането на нов покрив. Наистина ефективните конструкции изискват относително голямо пространство, така че повдигането на покрива понякога е неизбежно.

Каква е целта на изолацията?

Ако впоследствие трябва да се изолира ламаринен покрив, първият възникващ въпрос е коя цел трябва да изпълнява изолацията. Възможни са следните често срещани опции:

  • Ламариненият покрив трябва да получи подходяща и съвременна топлоизолация в съответствие с Наредбата за енергоспестяване (EnEV)
  • Калаеният покрив трябва да задържа малко по-добра топлина, какъвто е случаят във временно използвани и неотопляеми помещения, като градински къщи и работилници
  • Ламариненият покрив дрънка и / или е шумен, когато вали и след това трябва да получи звукоизолация

Необходима изолация в подструктурата

Почти във всеки случай ламарината трябва да остане горният покривен слой на покрива. Следователно всички изолационни системи, приложени отгоре, които са абсолютно възможни, са пропуснати.

Следователно последващата топлоизолация следователно почти винаги влияе върху подструктурата на ламаринения покрив. Някои звукоизолации са изключение, въпреки че по-скоро приличат на ремонт.

Подструктурата трябва да остане суха

Най-важното е избягването на проблема с конденза, който възниква. По отношение на конструкцията това почти може да се постигне само с вентилирани покриви от ламарина.

Казано по-просто, изолацията между гредите не може просто да бъде създадена чрез "запушване" на кухините след поставяне на облицовка от вътрешната страна. Ламарината би уплътнила изолационния материал и би направила дифузията невъзможна. Когато се получи конденз, той навлажнява изолацията и повечето материали губят своята ефективност, освен възможното гниене и растеж на плесени.

От съществено значение е пространството за вентилация между новия изолационен слой и ламаринения покрив. В идеалния случай се изграждат две междинни пространства или въздуховоди, които са разделени с пароизолация.

Специален случай на звукоизолация

Преди да планирате сложна акустична изолационна мярка за намаляване на шума, препоръчително е да проверите цялостно съществуващата покривна конструкция.

Всички закрепвания и връзки трябва да се проверят за здравина и да се затегнат, ако е необходимо. За да се предотвратят звукови мостове, ръкавите от каучук или пластмаса могат да бъдат монтирани към крепежите.

Съвети и трикове Избягвайте временни решения, които е вероятно да доведат до образуване на конденз. По-късната корекция или ремонт със сигурност ще бъде по-скъпа от по-висока предварителна инвестиция за последваща изолация.