замени керамична кутия

Междувременно Ceranfelder може да бъде намерен в почти всички домакинства. Това също увеличава честотата за обмен на такова керамично поле. След това ще намерите полезна информация за обмен на всякакъв вид керамично поле.

Разлика керамичен плот и стъкло керамичен плот

Разговорно е за стъклен керамичен плот с халоген или. Инфрачервена технология терминът "CERANFELD". Това обаче е само частично приложимо. "Ceran" е защитена марка на Schott AG от Франкфурт. Това беше движещата сила през 70-те години в развитието на тези котлони.

 • Също така четете - водни петна върху керамичното поле?
 • Също така прочетете - цената на керамично поле
 • Също така прочетете - връзката от керамичното поле

Стъклената керамична плоча може да използва различни технологии

Чрез умело маркетинг потребителите са приравнени от там до тази технология с керамичен плот. Терминът "ceranfeld" може да се използва и за други плотове:

 • Стъклен керамичен кот с халоген или. Инфрачервена технология
 • Стъклено керамично поле с индукционна технология
 • Стъклени керамични котлони с газ (газ под стъкло, газ на стъкло)

Така подмяната на керамично поле по принцип е за всички видове стъклокерамични плоча. Освен керамичното поле с газ, можете да използвате последващата информация за замяна на стъклена керамична плоча за конвенционалната халогенна церейска плоча, както и индукционната плоча.

Помислете за особеностите на полетата Ceran при смяна

Особено в конвенционалната керамична област (халоген) има много котлони, които трябва да бъдат комбинирани със специална фурна. Междувременно обаче тенденцията отива в самостоятелни компоненти, т.е. керамичен плот и фурна, която може да бъде свързана сама. Ако искате да размените вашата керамична кутия, определено е да се помисли.

Разликата самостоятелни и комбинирани устройства

Незабавно разпознавате дали е комбиниран или самодостатъчен продукт, защото самостоятелните керамични полета имат контрол на курса на стъклената керамична плоча, конвенционалната комбинация, от друга страна, най-вече отпред над фурната. Ако сега искате да обменяте стария си срещу нова керамична кутия, трябва или да обменяте фурната с комбинация единица или да закупите керамична кутия, която е съвместима с фурната.

За предпочитане използвайте самодостатъчни устройства

Препоръчваме обмена на двата компонента срещу самодостатъчни единици. Независимо дали фурната или керамичното поле са счупени, можете да обменяте двете части самостоятелно. Това е особено практично, ако дори използвате технология за халоген, но сега искате да използвате единични шевове поради предимствата и недостатъците на индукционните котлони и искате да замените конвенционалната керамична кутия срещу индукционен плот.

Връзката на новия cerankochfeld

Ако замените самодостатъчен кот, това може да ви се случи, че продавачът пита след връзката. Някои продавачи са на мнение, че със самостоятелен плот, както и фурна, само едно от устройствата може да бъде свързано към кутията за печки (трифазен поток 400 V). Също така потребителите, които са придобили нова керамична кутия и отварят опаковката, ще видят различни планове за свързване и да бъдат донякъде раздразнени.

Объркващи описания на връзката в опаковката

Това е така, защото продуктите като полетата на керанежите вече не се произвеждат изключително за германския пазар, но за да бъдат използвани опаковки в целия ЕС. Трифазният ток не е наличен във всички страни, а променливотоковото напрежение не винаги е 230 V. Предимно ще намерите следните опции за връзка:

 • 400 V или 380V (остарял) трифазен ток
 • 230 V или 220 V (остарял) AC
 • 130 V, 230 V до 240 V (други страни)

Свържете новата си керамична кутия до трифазен ток

Дори 230 V връзката, която може да се направи в тази страна, не е наистина предназначена за Германия. Въпреки това, керамичното поле може да бъде свързано така. Само ако вашето керамично поле има повече от два котла, можете да работите с максимум две на пълно ниво или един от тях на турбо (бързо отопление). Затова винаги препоръчваме връзката на въртящия се ток на кутията за пехота.

Специални характеристики Фурна

Във фурната винаги се чете, че това може да бъде включено в конвенционална швукостекдоза. Въпреки това, не можете да използвате шухедоза. Много конвенционални гнезда в къща или. Апартамент е осигурен за постоянно натоварване само с 10A. 16А натоварване, както се препоръчва за пещ и керамично поле, трябва да се изготвя само краткосрочно.

Не използвайте следващия най-добър гнездо!

Така че никога не удължавайте всеки електрически контакт. Често може би съдомиялната машина виси с нея и обитателите се чудят защо предпазителите летят постоянно. Вместо това получавате електричеството от кутията за пехота и за двата компонента.

Трифазната връзка

Следната схема не трябва да бъде свързана като ръководство за себе си. Въпреки това, с нещо познание за възможностите за връзка, можете да предложите не съвсем правилен монтажник не е необходим и може би по-скъп вариант за свързване, когато искате да обменяте керамичното си поле.

По този начин трифазната верига (конска връзка може) да изглежда като:

 • L1 външен проводник
 • L2 външен проводник
 • L3 външен проводник
 • Майтсман
 • PE защитен проводник

Свързване на заменената керамична кутия

Често се приготвя 230 V свързване и двете външни проводници са преодолени. Разбира се, тези мостове трябва да бъдат премахнати. След това връзката изглежда така:

Ceranfeld

 • L1 към външния проводник ceranfeld
 • L2 или L3 на другия външен проводник Ceranfeld
 • N до n ceranfeld
 • Pe to pe ceranfeld

фурна

 • L3 или L2 (в зависимост от това, което не сте използвали за керамичната кутия) на l
 • N на n
 • PE към PE

N и PE споделят и двата компонента. Връзката се извършва чрез просто поставяне на люкодоза в допълнение към кутията за свързване на пещта за фурната и токът е подслушван от там.

Съвети и трикове отново и отново намерите оферти за така наречената сила. Това ви позволява да използвате описаната по-горе връзка. Струва само тези части между 100 и 130 евро. Това е прозорецът, изхвърлен през прозореца и в никакъв случай не е в полза. Отхвърляне на съответните предложения на монтери - е време да печелят пари!

Тук ще получите ръководство за това как да разширите старата си керамична кутия.