Покрив от трапецовидна ламарина

Трапецовидните листове се завинтват върху съответните опори. Те са леки, лесни за сглобяване и благодарение на защитния си слой предлагат високо ниво на защита срещу корозия. Що се отнася до разнообразието от цветове, те също предлагат голям избор от различни цветове по RAL.

Не се изисква специална покривна конструкция

Трапецовидните покривни листове могат просто да бъдат прикрепени и завинтени към съществуващите носачи като дървен кофраж, стоманени носачи или дървени летви. Поради ниското си тегло те причиняват малко статични проблеми.

 • Прочетете също - трапецовидната ламарина е евтин материал за вашия покрив
 • Прочетете също - сандвич от трапецовиден лист за покрив и стена
 • Прочетете също - противопожарна защита за трапецовидния лист

Разходите за този материал са изключително ниски в сравнение с други материали, а някои производители също така дават десет или повече години гаранция за своите продукти. Трапецовидните покривни листове се предлагат с видимо и невидимо закрепване.

Устойчив на корозия

Така че стоманеният лист, от който са изработени покривните трапецовидни листове, не ръждясва, той е снабден с различни защитни слоеве. Алуминиево-цинковата сплав гарантира най-високото ниво на защита от корозия, дори не трябва да се обработват ръбове.

Алтернативно, панелите от ламарина са налични в алуминиева версия, също така се доставя този материал. Въпреки това, ALU няма сила като стомана и е подходяща за интериора поради високата си топлинна експанзия.

Свойства на трапецоидите на покрива

 • Панелите могат да се използват и с етикети с нисък покрив.
 • Водораслите и мъх не се дължат на покритието.
 • Лесно за почистване и лесно за почистване.
 • Бързи и индивидуални покривни монтаж.
 • В много размери и цветове, също като специална празна.

Трапезоидният покривен панел не е подходящ за агресивни среди като морски, химически съоръжения или растения за биогаз, цинковият слой би бил твърде бърз, ще бъде ръждясачът на листата.

Цената на доставчика зависи от типа лист

Евтините трапецовидни стоманени листове за покрива се предлагат от 2,37 евро на квадратен метър, висококачествените листове струват между 6 и 15 евро, в зависимост от дебелината на листа. За изолирани трапецовидни листове трябва да се съобразите с до 25 евро.

 • шведски чинии.de произвежда всички видове трапецовидна ламарина за покриви и стени.
 • проведено онлайн.de предлага стоманени трапецовидни профили.
 • покривни плочи24.de помага при изчисляването на необходимото количество трапецовидни листове с калкулатор за площ на покрива.
Съвети и трикове Ако искате да осигурите допълнителна защита срещу конденз, можете да си купите трапецовидни листове за покрива с антикондензен руно. Те изсъхват сами, когато влажността е намалена и предотвратяват увреждане на вътрешността на сградата.